Marius Șumudică, la un pas de un câștig record cu CFR Cluj. Câte milioane de euro poate lua după Champions League

Marius Șumudică, la un pas de un câștig record cu CFR Cluj. Câte milioane de euro poate lua după Champions League
Marius Șumudică, la un pas de un câștig record cu CFR Cluj. Câte milioane de euro poate lua după Champions League

Marius Șumudică, la un pas de un câștig record cu CFR Cluj. Campioana României joacă, marți seară, de la 21.30, în Elveția, partida decisivă cu Young Boys Berna. Miza meciului este calificarea în play-off-ul Champions League. Dar, odată cu asta, ar veni și o recompensă financiară pe măsură din partea UEFA.

Marius Șumudică, la un pas de un câștig record cu CFR Cluj

Marius Șumudică și CFR Cluj, la un pas de un câștig record în cupele europene. Gruparea din Gruia va întâlni astăzi, de la ora 21.30, în deplasare, pe elvețienii de la Young Boys Berna. Miza partidei este una uriașă: accesul în play-off-ul Champions League, În tur, meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Campioana României va juca, însă, și pentru câștigarea unei sume importante de bani oferită de UEFA.

Înaintea meciului, Marius Șumudică a declarat că nu a venit la Berna „ca să bag autobaza în poartă”. Din acest sezon nu mai funcționează regula „golului marcat în deplasare”, așa că întâlnirea, la orice scor egal, va intra în prelungiri.

Probabil că voi juca tot cu trei fundaşi centrali. Avem arbitri din Turcia şi aşa am jucat acolo. Meciul practic începe de la 0-0, golul din deplasare nu mai contează, poate ajungem la lovituri de departajare. Trebuie să fim precauţi, dar nu am venit să ne predăm, să bag autobaza în poartă. Dacă nu punem probleme, va fi greu să pleci cu un rezultat pozitiv”, a declarat Marius Șumudică într-o conferință de presă.

Câte milioane de euro poate lua după Champions League

Cred că şansele sunt la 60-40 pentru ei. Am venit să luptăm până la ultima picătură de sudoare, să dăm tot ce e mai bun. Cred că veţi vedea un CFR care îşi va vinde foarte scump pielea. Ne stă la îndemână să ajungem în play-off de Champions League.

Mâine (n.r. – marți) sper să vedeţi nişte eroi, în sensul bun, le-am spus că la fotbal nu a murit nimeni din cauza efortului, le-am spus că le dau şi măşti de oxigen dacă e nevoie, vreau să iasă de pe teren cu fruntea sus”, a mai declarat Marius Şumudică.

Miza financiară a partidei e una uriașă. În caz de calificare în play-off-ul Champions League, CFR Cluj ar primi un bonus de 5 milioane de euro de la UEFA. În plus, campioana ar fi sigură de prezența în grupele Europa League, lucru ce e răsplătit cu încă 3,6 milioane de euro. În total, nu mai puțin de 8,6 milioane de euro ar fi câștigul minim obținut de clujeni.

Mai departe, pentru calificarea în grupele Champions League, CFR Cluj s-ar lupta cu învingătoarea din duelul Slavia Praga – Ferencvaros. În tur, maghiarii s-au impus cu 2-0, fapt ce va face ca returul să fie foarte dificil pentru echipa lui Nicolae Stanciu. Dacă nu trece de Young Boys Berna, CFR Cluj ar juca în play-off-ul Europa League cu câștigătoarei „dublei” dintre Sheriff Tiraspol și Steaua Roșie Belgrad. În mod surprinzător, moldovenii au făcut 1-1, în tur, pe terenul mult mai titratei formații din Serbia.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI