Marius Șumudică a filosofat înaintea meciului din Europa League: „O echipă e formată atât din apărători, cât și din atacanți”

Marius Șumudică a filosofat înaintea meciului din Europa League: „O echipă e formată atât din apărători, cât și din atacanți”
Marius Șumudică a filosofat înaintea meciului din Europa League: „O echipă e formată atât din apărători, cât și din atacanți”

Marius Șumudică a filosofat înaintea meciului din Europa League. CFR Cluj o va întâlni pe Steaua Roșie Belgrad, în deplasare, marți, de la ora 22.00. Partida se dispută în play-off-ul Europa League. Învingătoarea din dubla manșă va accede în grupele competiției, în timp ce echipa înfrântă va juca în grupele Conference League.

Marius Șumudică a filosofat înaintea meciului din Europa League

Marius Șumudică a filosofat înaintea meciului din Europa League. Campioana României va juca, astăzi, de la ora 22.00, prima manșă din play-off-ul competiției contra celor de la Steaua Roșie Belgrad. Partida va avea loc pe stadionul grupării din capitala Serbiei, o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor, când în echipa belgrădeană juca și Miodrag Belodedici. Înaintea partidei, Marius Șumudică s-a arătat îngrijorat de căldura din Belgrad, 35 de grade, deși la ora meciului sunt prognozate doar 21.

E clar că va fi o problemă cu temperatura. Nu doar pentru noi, ci și pentru ei. Când m-am dat jos din avion, am crezut că am aterizat la Dubai. Va fi foarte cald, apăsător, plus stadionul ăsta, cu fanii care emană căldură. La nivelul solului cred că-s 50 de grade. Ne pregătim ghetele. Mi-am lăsat maioul la hotel, intrăm la treabă.

Steaua Roșie e un club puternic, care a jucat în Champions League. E clar că fanii nu-s fericiți cu ce e de față. Mai departe, pe cine e presiune, la fiecare antrenor nu contează trecutul, viitorul, ci prezentul”, a spus Marius Șumudică într-o conferință de presă.

„O echipă e formată atât din apărători, cât și din atacanți”

Marius Șumudică a filosofat și pe tema strategiei pe care o va adopta în partida cu Steaua Roșie Belgrad. El consideră că va fi un război cu două bătălii, dar că nu a pregătit niciodată un meci doar strict ofensiv ori strict defensiv.

E un război, format din două bătălii. E clar că mâine e prima bătălie. Dacă pierzi toți soldații, a doua bătălie cu cine o mai câștigi? E clar că îmi doresc un rezultat care să ne dea speranțe la calificare. Niciodată n-am pregătit un meci ofensiv sau defensiv. O echipă e formată atât din apărători, cât și din atacanți”, a spus tehnicianul de 50 de ani.

Marius Șumudică nu a uitat să aducă aminte că CFR Cluj este liderul Ligii 1 cu 5 victorii din tot atâtea meciuri. Șumudică a fost la un pas de demitere, conform presei, din cauza eliminării din Champions League. Jocul formației l-a nemulțumit pe patronul Neluțu Varga. Totuși, se pare că acesta a decis să continue cu Șumudică pe bancă cel puțin până în iarnă, când se va face bilanțul.

Abia am ajuns și sunt încolțit din toate punctele de vedere. Nu mă plâng. A devenit un motto. Niciodată nu am făcut referire la oamenii de presă și la oamenii care fac această meserie cu decență. Eu băteam în altă parte, la oameni care nu au realizat nimic în fotbalul românesc și apar la televiziuni și în momentul în care au fost în postura mea de antrenor nu au luat măcar un trofeu”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport Special.