Donald Tusk a vorbit iar în limba română, la Sibiu! Ce le transmite românilor

Donald Tusk a vorbit iar în limba română, la Sibiu! Ce le transmite românilor
Donald Tusk a vorbit iar în limba română

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a susținut, la Sibiu, o conferință de presă comună, alături de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și de cel al României, Klaus Iohannis.

Donald Tusk a vorbit din nou în limba română și s-a arătat încântat de modul în care a fost organizat summit-ul de la Sibiu.

„Vreau să îi mulțumesc, în limba română, președintelui Klaus Iohannis pentru acest summit. Am convingerea că sunteți remarcabil. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri pentru munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a declarat Donald Tusk.

Donald Tusk s-a plimbat prin centrul Sibiului

Donald Tusk a fost surprins de camerele video în timp ce se plimba prin centrul Sibiului, oraș despre care a spus că l-a făcut să se îndrăgostească. Mai mulți tineri l-au întrebat cum i se pare orașul, iar el a spus că este un loc special.

„Este un loc foarte drăguţ, sunt uimit. Este un loc foarte special, se simte de la început. E ceva neobişnuit”, le-a spus Donald Tusk.

Președintele Consiliului European a dat peste un grup de tineri care i-au oferit drept cadou o declarație în ramă și i-au cerut să îi implice în deciziile care îi privesc.

„Este pentru dumneavoastră şi voiam să v-o dăm fie la Sibiu, fie la Bruxelles. Şi acum a fost şansa noastră”, i-a spus Despina Andrei, reprezentantul UNICEF România.

„Este mai interesantă decât declaraţia noastră. Ok! Este pentru mine? O să o păstrez pentru copiii şi nepoţii mei. Sunt surprins! Aţi fost foarte bine pregătiţi şi foarte vigilenţi”, le-a răspuns Tusk.

La summit-ul de la Sibiu au mai participat șefi de stat sau de guvern din statele membre UE, alături de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Urmăriți Playtech.ro și pe