Marele secret al pastelor carbonara. Trucul simplu ca să iasă la fel ca în Italia

Marele secret al pastelor carbonara. Trucul simplu ca să iasă la fel ca în Italia
Secretul celor mai bune paste carbonara

Cine nu adoră să savureze din plin o porție zdravănă de paste făcute ca în Italia? Fie că vorbim despre spaghete, penne, linguini sau alte sortimente, pastele au reprezentat mereu unul dintre felurile preferate de mâncare ale românilor. Secretul celor mai bune paste carbonara. Cum se prepară, de fapt.

Cum se gătesc pastele carbonara ca în Italia

Fie că le prepari cu anghinare, cârnați, șuncă, dovlecei sau mazăre, pastele carbonara reprezintă unul dintre felurile de mâncare preferate de români. Acest dish italian se prepară în câteva minute, are un gust delicios și este ideal de gătit pentru zilele acelea în care vrei să mănânci ceva bun și rapid.

Care este secretul pentru a prepara cele mai bune parte carbonara? Gospodinele din Italia au dezvăluit care este trucul genial cu ajutorul căreia mâncarea ta va avea un gust de neuitat. Specialistele te sfătuiesc să folosești spaghete, bucatini sau vermicelli mai mari pentru a savura din plin gustul unic al pastelor carbonara.

Ingrediente:

  • 180 g bacon tăiat în felii groase sau pancetta (italienii o fac cu guanciale – gușă de porc)
  • 200 g spaghete
  • 3 gălbenușuri mari
  • sare și piper după gust
  • brânză pecorino rasă, după gust (poți înlocui cu parmezan)

Mod de preparare:

Acum, după ce am pregătit toate ingredientele necesare acestui preparat delicios, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu zisă. Pentru început, pentru a pregăti rețeta tradițională de paste carbonara, se vor pune spaghetele la fiert în apă clocotită cu sare.

Mai departe se taie șunculița în bucăți, fără a se îndepărta grăsimea. Într-o tigaie încinsă se vor prăji bucățile de carne, fără a adăuga ulei, până când vor deveni ușor crocante și se dau deoparte.

În continuare se vor bate gălbenușurile de ou într-un castron, peste care se adaugă piper, 2 sau 3 linguri de brânză pecorino rasă și un praf de sare. Apoi, pastele se vor scurge, nu înainte de a păstra deoparte puțină apă pentru a le amesteca apoi, dacă este nevoie.

Se toarnă spaghetele în castron, amestecând continuu. Adaugă baconul cu grăsimea lăsată în tigaie. La sfârșit, tot ce mai e de făcut este să radem brânză pecorino din abundență, iar preparatul nostru este gata de a fi servit.

Secretul pentru a găti pastele carbonara ca la mama acasă este să înlocuiești brânza cu pancetta, pentru ca dish-ul să fie mai ușor. De asemenea, gospodinele îți recomandă să folosești o tigaie antiaderentă fără ulei, indiferent de ce tip de carne ai folosi pentru sosul carbonara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI