Rețetă focaccia cu brânză și roșii. Condimentul secret care o face delicioasă

Rețetă focaccia cu brânză și roșii. Condimentul secret care o face delicioasă
Rețetă pentru focaccia cu roșii. Cum să o prepari simplu?

Focaccia este erfectă pentru servit ca atare sau în loc de bază pentru câteva preparate de la felul 1. Aceasta se pregătește în multe feluri și este un fel de mâncare de origine italiană. Cum poți să o faci delicioasă și care este secretul?

Rețetă pentru focaccia cu brânză și roșii: cum să o prepari?

Focaccia este un preparat italian, iar în cele mai multe zone bucătarii preferă să o gătească pe cât mai simplu posibil. Italienii preferă deseori simplitatea în bucatele lor tardiționale, iar cea care primează este cu siguranță calitatea. Ingredientele trebuie să fie proaspete și totul trebuie să fie făcut de mână.

Mulți s-au obișnuit să-și ușureze munca și să cumpere paste sau aluat gata făcut de la supermarket-uri, dar tocmai secretul este să le prepari singur acasă. Focaccia este o pâinea tradițională italiană coaptă într-o tavă înaltă și lăsată în prealabil mult la dospit.

Bunătatea ei vine de la răbdarea cu care este preparată. Aceasta are nevoie să crească o dată când omogenizezi condimentele și încă o tură după ce o așezi cu grijă în tavă. De asemenea, ea poate avea topping-uri diverse, dar de departe cea preferată de cei ai locurilor este cu ulei de măsline și roșii cherry.

Ce poți face pentru un plus de gust?

Pentru un plus de gust poți adăuga ierburi proaspete și câteva bucăți de brânză sărată care nu doar că vor da o culoare aparte preparatului, dar îl va face și mai gustos. Raportul de apă/făină este unul de 0.7 – 0.8.

La 1 un kg de făină se adaugă 700-800 de ml de apă. Aluatul trebuie să fie unul moale, curgător, elastic, dar ingredientele să fie bine omogenizate. Ai mai jos mai multe variante de topping-uri pentru pâinea italiană și ceva opțional, dacă vrei să încerci și alte variante.

Există unii chefi care o prepară cu ceapă roșie pentr culoare și dulceață și câteva bucăți de brânză sărată plus câteva măsline. Cele kalamata au o aromă deliciosă după ce le scoți din cuptor, iar carnea lor este cu mult mai bună decât alte sortimente. 

Ingrediente și topping-uri

  • Aluat de focaccia

500 g faina pentru paine, pizza sau cozonac
350-400 ml apa
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojsdie uscata
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
40 ml ulei de masline (2 linguri bune)

  • Topping focaccia (la alegere):

ulei de masline si sare marina grunjoasa
rosii cherry
masline fara samburi (rondele sau jumatati)
crengute de rozmarin
frunze de busuioc
1-2 catei de usturoi zdrobiti

  • Optional:

bucatele de branza feta (telemea de vaca) sau de capra
capere, fileuri de ansoa (sardine)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI