Marcel Ciolacu, reacție halucinantă după tragedia de la Constanța: ‘Sunteți criminali’

Marcel Ciolacu, reacție halucinantă după tragedia de la Constanța: ‘Sunteți criminali’
Marcel Ciolacu, reacție halucinantă după tragedia de la Constanța

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut o reacție după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a luat foc, iar șapte persoane și-au pierdut viața.

Marcel Ciolacu, reacție halucinantă după tragedia de la Constanța

Marcel Ciolacu este de părere că miniștrii Sănătății Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, plus premierul Florin Cîțu sunt principalii vinovați pentru această dramă.

”Criminali! Asta sunteți! De când ați fost puși de Iohannis la conducerea României ați știut doar să dați din gură, doar să aruncați responsabilitatea pe alții, doar să promiteți iluzii. Nimic concret! 12 incendii și zeci de decese în spitalele de la Piatra Neamț, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balș și, acum, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța- toate în guvernarea Dreptei.

Miniștrii PNL și USR ai Sănătății, Tătaru, Voiculescu și Mihăilă, plus premierul Cîțu – voi sunteți principalii vinovați pentru toate dramele la care asistăm. Românii mor zilnic pentru că tot anul voi, PNL și USR, v-ați certat pe bani și pe funcții!”, a notat președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Amintim că un incendiu a izbucnit azi la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. În urma acestui incendiu, șapte din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid au murit. Ceilalți pacienți au fost scoși pe geam, iar operațiunea de salvare a fost una dramatică.

”Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română”

Recent, Raed Arafat a dat explicații despre producerea incendiului, spunând că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU.

Și președintele României, Klaus Iohannis, a dat declarații despre această tragedie de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

”Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului.

Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. (…)”, a spus și Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI