Raed Arafat, anunț pentru români după ședința destinată creșterii numărului de paturi: „Oamenii trebuie să facă pe partea lor”

Raed Arafat, anunț pentru români după ședința destinată creșterii numărului de paturi: „Oamenii trebuie să facă pe partea lor”
Raed Arafat, despre situația paturilor din spitale Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Secretarul de stat în MAI a anunțat cu puțin timp în urmă că a avut o ședință cu Ministerul Sănătății cu scopul de a crește numărul de paturi, după ce spitalele se confruntă cu lipsa locurilor la ATI, dar și în saloanele Covid-19. Potrivit lui Raed Arafat, cetățenii trebuie să aibă implicarea lor în această luptă, vaccinându-se și respectând măsurile de protecție.

Explozia cazurilor de Covid-19 pune la pământ sistemul medical

Raed Arafat a transmis astăzi un avertisment pentru cetățeni, chiar la scurt timp după ședința avută cu Ministerul Sănătății pentru creșterea paturilor de Covid-19. Potrivit acestuia, intervenția autorităților și creșterea numărului de paturi nu este suficientă pentru ca această criză sanitară să se rezolve, astfel că românii trebuie să fie precauți și să respecte recomandările medicilor.

„Și azi a fost o ședință cu Ministerul Sănătății pentru creșterea numărului de paturi. Noi ne facem treaba pe partea noastră, dar și oamenii trebuie să facă pe partea lor: măsuri de protecție și vaccinare”, a transmis Raed Arafat, în urmă cu puțin timp.

În urmă cu trei zile, șeful DSU le-a transmis cetățenilor să poarte mască oriunde s-ar afla, chiar dacă autoritățile nu introduc oficial această restricție. Din păcate, acest avertisment s-a adeverit destul de repede, astfel că în mai multe orașe din România, cetățenii sunt obligați să poarte măști în spații publice.

“Nu trebuie să se aştepte o decizie sau o obligativitate. Este recomandat ca oricare dintre noi să poarte mască oriunde este. Este o recomandare pentru toţi. Dacă va înseamna în viitor să se traducă într-o hotărâre sau ordin, acest lucru se va decide.

Recomandarea e clară. Oricine dintre noi ca să se protejeze, să poarte masca oriunde este cu alte persoane, chiar şi dacă este în aer liber. E venită din cauza faptului că această tulpină (Delta) se transmite foarte uşor şi într-un interval mai scurt de contact decât tulpina anterioară.”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă, privind evoluția pandemiei de COVID-19.

UPU de la Spitalul Pantelimon, considerat “front” de către CNCAV

Situația de la Spitalul Pantelimon din București este una cu adevărat terifiantă, astfel că medicii de acolo nu mai facă față avalanșei de cazuri grave de Covid-19. Din păcate, pacienții care așteaptă un pat la ATI sau în saloane depășesc numărul de paturi disponibile, lucru care face și mai greu de realizat această misiune de salvare a medicilor.

În urmă cu puțin timp, reprezentanții Comitetului Național pentru Vaccinare au transmis situația din acest spital asemeni unui front de luptă în care o tabără învinge, iar alta se prăbușește în neant.

”Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon! În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front.UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți!

18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2.

Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, a fost mesajul postat de reprezentanții centrului de vaccinare pe Facebook.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI