Marcel Ciolacu răstoarnă strategia PNL pentru pensii. Ce se întâmplă, de fapt, cu indemnizațiile pentru bătrâni

de: Ștefan R. Apostol
10 12. 2019

Guvernul condus de Ludovic Orban vrea să facă o revoluție în ceea ce privesc pensiile speciale și propune o nouă Ordonanță de Urgență. PSD, prin vocea actualului Președinte interimar, Marcel Ciolacu, nu este de acord cu propunerea făcută de actuala guvernare și încearcă să rstoarne calculele făcute.

Marcel Ciolacu răstoarnă strategia PNL pentru pensii

În conferința după presă de luni, 9 decembrie, într-o postare pe rețelele de socializare, Marcel Ciolacu a anunțat că actuala guvernare, condusă de Ludovic Orban, va păstra 90% din pensiile speciale prin excepțiile pe care le propun, astfel, conform declarației sale, dându-se peste cap calculele făcute de Orban și colegii de guvernare.

Marcel Ciolacu răstoarnă strategia PNL pentru pensii. Ce se întâmplă, de fapt, cu indemnizațiile pentru bătrâni

PNL vrea să păstreze 90% dintre pensiile speciale prin excepțiile pe care le propun! În fapt, PNL susține pensiile speciale cât pot de mult. Sunt doar niște mincinoși, care una spun și alta fac. Fie eliminăm pensiile speciale cu totul, fie le lăsam așa cum sunt acum! PSD a propus deja varianta corectă, care prevede supraimpozitarea drastică a tuturor pensiilor speciale. TOATE pensiile speciale, NU doar cele care ne convin așa cum vrea PNL. Pentru că așa este echitabil! Pensiile militarilor RĂMÂN AȘA CUM SUNT ACUM! Și asta pentru că trebuie să respectăm normele NATO!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Reamintim faptul că, tot luni, în ședința BEX, s-a decis ca actualul partid de guvernământl să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția celor militarilor și magistraților, iar marți în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, pe ordinea de zi a ședinței, care începe la ora 11.00, se va dezbate proiectul de lege al PNL pentru eliminarea pensiilor speciale. Inițiativa PNL se numește „propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”.