Marcel Ciolacu l-a jignit în ultimul hal pe Florin Cîțu. Ce i-a spus liderul PSD

Marcel Ciolacu l-a jignit în ultimul hal pe Florin Cîțu. Ce i-a spus liderul PSD
Marcel Ciolacu l-a jignit în ultimul hal pe Florin Cîțu. Ce i-a spus liderul PSD

Parlamentul României, încă de ieri, a devenit scena unui spectacol grotesc. Discuțiile pe Bugetul 2021, propus de Guvernul Cîțu, au degenerat într-un adevărat război al declarațiilor beligerante de ambele părți. Cele mai dure reacții critice la adresa propunerii bugetare a noului Guvern, au venit din partea PSD, aflat în opoziție. Remarcile dure, ironice au fost făcute de liderul PSD, Marcel Ciolacu la adresa premierului Cîțu, dar și la adresa lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit la tribuna Parlamentului României

De mai bine de 24 de ore se discută pe marginea bugetului pentru anul 2021 propus de Florin Cîțu. Premierul a venit în Parlamentul reunit pentru a pleca, după vot, cu un buget de austeritate, pentru acest an.

Toate amendamentele propuse în Comisiile de specialitate au fost votate negativ, de fapt ceea ce-și dorea premierul, un buget nemodificat care să treacă de Parlament. Numai că, la discuțiile din plenul reunit al celor două camere de astăzi, Marcel Ciolacu, liderul PSD, s-a dezlănțuit.

Luând cuvântul la tribuna Parlamentului, Marcel Ciolacu a adus acuze dure, atât la adresa lui Florin Cîțu, cât și împotriva șefului Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Aţi venit ca şi ieri cu aceeaşi placă. Când nu ai argumente, vii şi jigneşti. Încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii.

Tatăl meu, domnule Cîţu, Dumnezeu să-l ierte, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: «După ce că eşti prost mai pui şi frână».” și-a început pledoaria astăzi Marcel Ciolacu.

Bugetul pe 2021 se va aproba în forma inițială

Discuțiile pe marginea bugetului au început ieri, pe 1 martie, și se vor termina, în această seară, târziu. Dezbătut în comisiile de specialitate ale celor două camere ale Parlamentului, toate amendamentele propuse de opoziție au primit vot negativ din partea coaliției din spatele premierului Cîțu.

Acest demers i-a înfuriat și mai tare pe cei aflați în opoziția parlamentară, în speță pe cei de la PSD. În frunte cu Marcel Ciolacu, senatorii și deputații PSD au încercat să boicoteze votul de astăzi, dar fără succes. Rămași fără alternative, prin vocea liderului de partid, PSD a aruncat acuzații dure la adresa PNL.

”Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu preşedintele organizaţiei PNL de la Iaşi. Nu de alta, dar să ne facă rost şi nouă de nişte tablă şi de nişte cherestea? Fost ministru în Guvernul domnului Orban.

Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu domnul Orban să vorbească cu preşedintele orgfanizaţiei PNL de la Piatra Neamţ care a inventat o nouă infracţiune la nivel mare – cea de a vinde posturi cu sute de mii de euro în Guvernul Cîţu? Nu mai bine procedaţi ca domnul Barna – când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5 – 6 numiri în Guvern, să apelezi, să împrumuţi de la PSD”, a completat Marcel Ciolacu.

Cu scandal, acuzații și tergiversări, în cele din urmă bugetul propus de Florin Cîțu aproape a trecut de votul din Parlament. Încă, la această oră, se votează pe marginea articolelor din proiectul propus de premierul Cîțu, referitoare la Bugetul 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI