Mandatul lui Nicolae Ciucă a fost depus. Ce urmează să se întâmple acum VIDEO

Mandatul lui Nicolae Ciucă a fost depus. Ce urmează să se întâmple acum VIDEO
Mandatul lui Nicolae Ciuca a fost depus

Premierul desemnat Nicolae Ciucă ar fi fost presat de către liderii PNL să-și depună mandatul. Acum, rămâne de văzut ce se va discuta la ședința de marți, 2 noiembrie, a Biroului Politic Național. Iată  ce a declarat Nicolae Ciucă, acum puțin timp.

Ce se întâmplă după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, la insistențele Biroului Executiv al Partidului Național Liberal. Marți, 2 noiembrie, va avea loc ședința Biroului Politic Național pentru a propune flexibilizarea mandatului, precum și începerea negocierilor cu alte partide din parlament pentru a forma o majoritate.

„Așa cum am afirmat încă de săptămâna trecută, am pornit în toate demersurile de la realitate. Realitatea matematică e cea pe care o cunoaștem cu toții. Am încercat să cristalizez o soluție politică pentru un guvern minoritar în parlament. (…) BEX a decis retragerea mandatului și îmi voi depune mandatul.

Este o decizie pe care nu o ia PNL, urmează negocierile la nivelul președintelui României. Dumnealui va lua decizia nominalizării. Realitatea e cea care a determinat ca în această seară să se convoace BEX și să de decidă depunerea mandatului.

Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat. La nivelul BEX s-a luat decizia ca eu să îmi depun mandatul și să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi desemnat premier.”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

„Încă nu s-a discutat în mod concret!”

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni, 1 noiembrie, într-o ședință de urgență, înainte de audierea miniștrilor cabinetului Ciucă în comisiile de specialitate, care trebuia să loc marți, 2 noiembrie, pentru a evita eșecul previzibil din Parlament.

Cu toate acestea, BEX nu poate lua hotărârea unei noi desemnări și cât de flexibil va fi mandatul premierului desemnat. Această decizie îi revine Biroului Politic Național, din care fac parte și liderii de filiale din teritoriu și de sectoare din București.

„Încă nu s-a discutat în mod concret. Vom avea și mâine o ședință a Biroului Politic Național. Dar în seara asta dorim să-l dezlegăm pe premierul desemnat de varianta de guvern minoritar. Vrem să-i dăm mai multe pârghii, mai multă flexibilitate.

Eu aș dori o soluție stabilă, cu majoritate confortabilă în Parlament, care să asigure trecerea legilor importante pe care le avem de trecut, plus măsurile de stopare a pandemiei și criza energetică Președintele partidului, după BEX, va anunța rezultatul discuțiilor și cale pe care o vom urma în continuare”, a declarat liderul de la Timiș Alin Nica la Antena 3.