Mâncărurile românești preferate de Emma Răducanu. Ce a descoperit la Cluj

Mâncărurile românești preferate de Emma Răducanu. Ce a descoperit la Cluj
Mâncărurile românești preferate de Emma Răducanu. Ce a descoperit la Cluj

Mâncărurile românești preferate de Emma Răducanu. Jucătoarea britanică de 18 ani cu tată român participă în acestă săptămână la Transylvania Open de la Cluj. Câștigătoarea de la US Open a revenit în țara părintelui său pentru prima oară din postura de jucătoare. Emma Răducanu a declarat că îi plac multe lucruri din România și că are și mâncăruri tradiționale preferate.

Mâncărurile românești preferate de Emma Răducanu

Emma Răducanu are mâncăruri românești preferate. Adolescenta britanică cu origini române se află în aceste zile la Cluj, unde va participa la turneul WTA 250 Transylvania Open. Câștigătoarea de la US Open este pentru prima oară în România din postura de jucătoare. Ea se află în acest moment pe locul 23 mondial, la doar 5 locuri în spatele Simonei Halep care ocupă locul 18.

Emma Răducanu a vorbit, într-o conferință de presă, despre primele impresii despre Cluj, dar și despre mâncărurile tradiționale românești pe care le preferă.

Îmi plac sarmalele şi ciorba, oamenii şi umorul lor. Este foarte bine aici”, a declarat Emma Răducanu, conform news.ro.

Ce a descoperit la Cluj

Ea a primit din partea organizatorilor mai multe cadouri printre care vișinată, ciocolată, ulei de măsline și chiar și o ie. N-a gustat încă din țuică, deși a aflat că e o băutură tradițională a zonei.

Ţuica am auzit că este tradiţională aici. Dar, oricum, nu aş fi încercat să gust ţuică înaintea turneului”, a spus râzând jucătoarea în vârstă de 18 ani”, a mai spus jucătoarea de 18 ani, conform aceleiași surse.

Emma Răducanu s-a declarat, de asemenea, impresionată de frumusețea locurilor, observând că este mult mai multă verdeață decât în București. Emma își vizitează anual bunica din partea tatălui, care trăiește în Capitală.

Este foarte frumos în Transilvania. Este mai verde, mai multă natură din ce am observat faţă de Bucureşti, unde am mai fost. Îmi place enorm şi acolo, pentru că am amintiri extraordinare, acolo fiind bunica mea. Dar am remarcat diferenţa dintre Transilvania şi Bucureşti, a mai spus Emma Răducanu potrivit sursei citate.

Jucătoarea din Marea Britanie va juca luni, în primul tur la Transylvania Open, împotriva sportivei slovene Polona Hercog (123 WTA). Ea ar putea să o întâlnească pe Simona Halep în semifinalele competiției, într-o dispută așteptată de toată lumea. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, spectatorii nu vor avea acces la partidele turneului. Totuși, Emma a putu fi urmărită din tribune la primele antrenamente oficiale ce au avut loc în week-end. La finalul acestora, ea a declarat într-o română delicios de aproximativă,  cu un puternic accent englez, că iubește România.

Nu pot vorbi în limba română foarte bine, dar voi încerca. Vă mulțumesc foarte mult! Oamenii au fost foarte de treabă cu mine și îmi lipsiți. Iubesc România!”, a spus Emma Răducanu în fața fanilor care au aplaudat-o.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI