03 nov. 2020 | 20:51

Mâncărurile gătite care ne îngrașă. Greșeala pe care toți românii o fac de sărbători

Utile
Mâncărurile gătite care ne îngrașă. Greșeala pe care toți românii o fac de sărbători
Ce greșeli fac gospodinele când vine vorba despre mâncarea gătită din jurul sărbătorilor?

Mâncărurile tradiționale sunt un chin pentru cei mai gurmanzi dintre noi, mai cu seamă de sărbători. Ce greșeală facem cu toții la prepararea meselor de sărbători? Care sunt obiceiurile deloc benefice pe care le au gospodinele?

Ce greșeli faci în bucătărie? Greșeala pe care o fac românii

Mâncarea făcută în casă e clar cea mai bună și sănătoasă. Știi mereu ce pui în ea, o prepari fix după bunul plac, iar ingredintele sunt la alegerea ta. Cu toate astea, se pot strecura greșeli fără să ne dăm seama, greșeli care ne fac să dublăm sau să triplăm numărul de calorii. Ciorba e una din mâncărurile de bază ale noastre, iar deși teoretic nu îngrașă, trebuie să avem mare grijă la cum o pregătim. De asemenea, tocănițele păcătoase și pline de ulei și de sosuri sunt în topul felurilor de mâncare care pot să ne adauge kilograme în plus. Eva Iorțan, medic nutriționist, susține că nici la ciorbă și nici la felul al doilea nu trebuie să alegem carne grasă, iar fiecare lingură de ulei în plus în timpul pregătirii înseamnă alte sute de calorii în plus care nu au un aport la gust.

„Ciorba cu legume fără carne sau cu puţină carne slabă, toate fierte şi drese apoi cu puţin borş, nu îngraşă. Dacă însă călim legumele în ulei înainte de a le pune la fiert, dacă adăugăm vegeta, care are multă sare, sau dacă folosim carne grasă, atunci ciorba ne va îngrăşa. Evitaţi să folosiţi afumătură, chiar dacă este gustoasă. De asemenea, atunci când mâncaţi ciorba nu o dregeţi cu smântână. Dacă vă place acest gust, puteţi pune în farfurie o linguriţă de iaurt care nu are multe calorii. Sfatul meu este ca ciorba să fie servită fără pâine. Dacă totuşi nu se poate, atunci nu depăşiţi mai mult de o felie de pâine la porţie de ciorbă”
Eva Iorțan (Sursa: adevărul.ro)

Ce greșeli facem în bucătărie? Acestea ne îngrașă

Ce greșeli facem în bucătărie? Acestea ne îngrașă

Cum te poate îngrășa o salată?

Ai crede că nu poți să dai greș cu o salată, singurul fel care te ajută să ai o alimentație corectă și se află în toate dietele, dar nu e așa. Salatele sunt într-adevăr foarte bune pentru sănătate, cu excepția celor făcute cu ingrediente grase și complexe și a acelora în care există ulei de floarea soarelui. De asemenea, nu e indicat să faci un dresing pentru salată din smântănă sau cu un adaos de zahăr. Poți pune, însă, puțin iaurt, iar la salatele de crudități să te ferești de maioneză.

„Nu faceţi dressing pentru salată din smântână sau cu adaos de zahăr. Puteţi pune puţin iaurt. La salatele de crudităţi cu ţelină, morcov sau măr nu adaugaţi în niciun caz maioneză. Puteţi folosi tot iaurt cu mirodenii pentru aromă”, mai spune specialistul.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro