În sezonul estival, unul dintre cele mai recomandate alimente spre consum este castravetele. Știm deja cu toții că acesta prezintă un conținut ridicat de apă, ajutând organismul să facă față căldurii. Există, însă, unele riscuri la care te poți supune, dacă îl mănânci zilnic.
Specialiștii în domeniul nutriției recomandă consumul de castravete în timpul verii. Acest produs te poate răcori instant și, la fel ca pepenele, conține multă apă. Îl poți consuma simplu sau îl poți introduce sub formă de ingredient în salate sau alte tipuri de preparate alimentare.
Știai că un castravete este sărac în calorii, dar bogat în fibre? Astfel, dacă vrei să te menții și în formă sau să pierzi kilogramele acumulate în plus, experții în sănătate recomandă consumul regulat de castravete.
Un stil de viață sănătos înseamnă, așa cum sigur știi deja, o alimentație echilibrată. Chiar dacă unele voci ar putea să spună că este indicat să mănânci castravete în fiecare zi, specialiștii în nutriție nu susțin acest punct de vedere. Știai că îți poți expune organismul la riscuri semnificative, dacă procedezi astfel?
Consumul de castraveți are numeroase beneficii pentru organismul uman. O alimentație zilnică în care se încorporează castraveți nu este, însă, atât de sănătoasă. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care nu ar trebui să mănânci zi de zi castraveți.
Fiind bogat în apă, așa cum am precizat deja, castravetele poate conduce la un aport crescut de lichide în organism, dacă este consumat zi de zi. Acest aspect se traduce printr-o urinare frecventă, ceea ce poate fi o situație problematică pentru persoanele cu vezică hiperactivă, de exemplu.
Consumul zilnic de castraveți poate conduce la dezvoltarea unei sensibilități față de unele substanțe, cum ar fi cucurbitacina, care poate provoca disconfort gastric și alte simptome digestive. Așadar, dacă obișnuiești să mănânci des castraveți, este posibil să remarci unele reacții adverse.
Castraveții conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de oxalați, substanțe chimice ce pot contribui la formarea de calculi renali în anumite cazuri. Astfel, în cazul unui consum excesiv, persoanele predispuse la formarea de pietre la rinichi ar putea să se confrunte cu unele probleme.
Citește și: Ce este recomandat să mănânci pe caniculă. Cele mai bune alimente vara
Chiar dacă conțin vitamine și minerale, castraveții prezintă puține proteine, ceea ce nu reprezintă un avantaj în care persoanelor care au cerințe ridicate de proteine, spun medicii nutriționiști.