01 aug. 2023 | 15:05

Mănânci castravete zilnic? Riscurile la care te supui și nici nu ai idee

Sănătate
Mănânci castravete zilnic? Riscurile la care te supui și nici nu ai idee

În sezonul estival, unul dintre cele mai recomandate alimente spre consum este castravetele. Știm deja cu toții că acesta prezintă un conținut ridicat de apă, ajutând organismul să facă față căldurii. Există, însă, unele riscuri la care te poți supune, dacă îl mănânci zilnic.

Cât de bine este să mănânci castraveți zilnic

Specialiștii în domeniul nutriției recomandă consumul de castravete în timpul verii. Acest produs te poate răcori instant și, la fel ca pepenele, conține multă apă. Îl poți consuma simplu sau îl poți introduce sub formă de ingredient în salate sau alte tipuri de preparate alimentare.

Știai că un castravete este sărac în calorii, dar bogat în fibre? Astfel, dacă vrei să te menții și în formă sau să pierzi kilogramele acumulate în plus, experții în sănătate recomandă consumul regulat de castravete.

Un stil de viață sănătos înseamnă, așa cum sigur știi deja, o alimentație echilibrată. Chiar dacă unele voci ar putea să spună că este indicat să mănânci castravete în fiecare zi, specialiștii în nutriție nu susțin acest punct de vedere. Știai că îți poți expune organismul la riscuri semnificative, dacă procedezi astfel?

Consumul de castraveți are numeroase beneficii pentru organismul uman. O alimentație zilnică în care se încorporează castraveți nu este, însă, atât de sănătoasă. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care nu ar trebui să mănânci zi de zi castraveți.

Riscurile la care îți supui organismul

Fiind bogat în apă, așa cum am precizat deja, castravetele poate conduce la un aport crescut de lichide în organism, dacă este consumat zi de zi. Acest aspect se traduce printr-o urinare frecventă, ceea ce poate fi o situație problematică pentru persoanele cu vezică hiperactivă, de exemplu.

Consumul zilnic de castraveți poate conduce la dezvoltarea unei sensibilități față de unele substanțe, cum ar fi cucurbitacina, care poate provoca disconfort gastric și alte simptome digestive. Așadar, dacă obișnuiești să mănânci des castraveți, este posibil să remarci unele reacții adverse.

Castraveții conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de oxalați, substanțe chimice ce pot contribui la formarea de calculi renali în anumite cazuri. Astfel, în cazul unui consum excesiv, persoanele predispuse la formarea de pietre la rinichi ar putea să se confrunte cu unele probleme.

Citește și: Ce este recomandat să mănânci pe caniculă. Cele mai bune alimente vara

Chiar dacă conțin vitamine și minerale, castraveții prezintă puține proteine, ceea ce nu reprezintă un avantaj în care persoanelor care au cerințe ridicate de proteine, spun medicii nutriționiști.

Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Sorana Cîrstea, mesaj de dragoste pentru Țiriac Junior de ziua lui. Ce i-a transmis tenismena iubitului ei
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro