Mamaia e istorie! Noua stațiune preferată de români datorită prețurilor mici

Mamaia e istorie! Noua stațiune preferată de români datorită prețurilor mici
Statiunea Mamaia nu mai este preferata de turisti din cauza preturilor mari

Stațiunea Mamaia este istorie după ce o nouă stațiune este preferată de români din cauza prețurilor mici. Sezonul estival a început în acest an cu o schimbare importantă în preferințele românilor. Cum a schimbat topul stațiunilor scumpirile din ultima vreme, vedeți în rândurile de mai jos.

O stațiune de pe litoral i-a luat fața Mamaiei. Turiștii dau buluc acolo datorită prețurilor mai mici

Pe litoralul românsc, sezonul estival 2022 a început cu o schimbare în preferințele turiștilor români. Astfel, stațiunea Mamaia a fost detronată de Eforie Nord și Sud. Prețurile, în medie cu 20 la sută mai mici, au dus la această mutare de preferințe. Spre exemplu, în Mamaia, parcarea pe o zi costă 96 de lei, pe când în Eforie, această taxă nu există și, cu această sumă, o familie poate lua prânzul la terasele cu auto-servire.

De asemenea, în Eforie Nord, circa 80% din spațiile de cazare sunt ocupate în această perioadă, iar unii turiști erau clienți fideli ai stațiunii Mamaia, însă au găsit prețuri mai bune în sudul Litoralului.

Cazare mai ieftină cu 20% în Eforie Nord

În medie, cazarea este mai ieftină cu 20%, în Eforie Nord, comparat cu stațiunea Mamaia, potrivit reprezentanților agențiilor de turism, iar locația este preferată, în special, de familii.

Mamaia rămâne cea mai scumpă staţiune de pe litoral şi în acest an. Preţul mediu pentru un şezlong este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste şi 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi cu 15 lei pe zi.

Plaja din Eforie Nord, lărgită

Și în stațiunea Eforie Nord au fost mărite unele porţiuni de plajă, iar operatorii economici vor putea să amenajeze noile loturi de plajă cu şezlonguri şi umbrele.

Spre exemplu, anul trecut, preţul unui şezlong, în timpul săptămânii, pornea de la 20 de lei pe zi în Eforie Nord şi în Eforie Sud. În weekend, preţul se dubla pe unele plaje.

Prețuri la șezlong pentru Mangalia, 2 Mai și Vama Veche

Nu în ultimul rând, în Mangalia şi 2 Mai, la începutul sezonului preţurile pentru şezlonguri sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc şezlonguri şi la 20 de lei pe zi, însă este de aşteptat ca de la mijlocul lunii iulie, prețurile să se mărească și în aceste locații.

În Vama Veche, turiștii care ajung acolo plătesc pentru un şezlong în jur de 30 de lei, iar în zilele de weekend preţurile ar putea să fie mai mari de 40 de lei.

Urmăriți Playtech.ro și pe