Mama și-a vândut propriul bebeluș pe 7.000 de euro în Franța. Ce pedeapsă a primit aceasta

Mama și-a vândut propriul bebeluș pe 7.000 de euro în Franța. Ce pedeapsă a primit aceasta
O mama si-a vandut bebelusul

O femeie din Bihor și-a vândut bebelușul pe 7.000 de euro. Părinții ei, cei care au intermediat tranzacția, au reușit să scape de închisoare cu executare. De asemenea, și femeia a primit aceeași „pedeapsă”.

Mama și-a vândut propriul copil

Cei trei au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare sub supravegherea pedepsei pe un termen de cinci ani. Decizia a fost luată la Judecătoria Salonta. S-au confiscat și banii încasați în favoarea statului. Nici cei condamnați, dar nici procurorii n-au mai atacat sentința, așa că a rămas definitivă. Toată afacerea s-a desfășurat în anul 2021. Cei trei provin din localitatea Ciumeghiu, Vrancea. Mirabela Rostaș și părinții ei se aflau în Franța, la cerșit. În acel moment, tânăra avea 17 ani și era însărcinată în luna a doua, cu un tânăr din aceeași localitate ce a rămas în țară. Băiatul se numește Florin Teglaș, iar acesta făcea parte dintr-o comunitate de romi din Ciumeghiu.

Cei trei au locuit într-o tabără improvizată ce se afla la marginea localității Coubron, situată foarte aproape de Paris. Reprezentanții unei organizații caritabile vizitează frecvent această zonă. Printre voluntari se aflau și o familie de francezi. Văzând-o pe Mirabela gravidă, au convins-o pe ea, dar și pe părinții ei, să lea ofere copilul contra unei sume de bani. Fata trebuia să nască în noiembrie 2012. Atunci, familia de francezi au internat-o într-un spital, însă sub altă identitate. Spitalul se afla în localitatea Rancy – Montfermeil. După naștere, bihoreni le-au dat bebelușul pentru suma de 7.000 de euro. Cu acești bani, cei trei s-au întors acasă.

Tatăl copilului a anunțat poliția

După ce a vândut copilul pe suma de bani, fata s-a întors acasă, alături de părinții ei. Aceasta s-a împăcat cu tatăl copilului și i-a povestit și lui de tranzacția efectuată în Franța. Tânărul nu a fost foarte mulțumit de ceea ce a auzit. Acestea voia să-și vadă copilul, însă a fost surprins de fapta tinerei. Nu a stat mult pe gânduri și a sunat la numărul de urgențe 112 pentru a relata ce s-a întâmplat. Cei trei, Mirabela Rostaș și părinții ei, au fost trimiși în judecată în anul 2017. Au fost cercetați pentru încălcarea legii adopției. O astfel de faptă se pedepsește cu închisoare de la doi ani până la șapte ani.

„Fapta părintelui de a pretinde sau de a primi, pentru sine sau pentru altul, bani ori alte foloase materiale în scopul adopţiei copilului”

De asemenea, au mai fost acuzați și de intermedierea adopției unui copil, în scopul obținerii de foloase materiale. Acuze pentru care au fost și condamnați. Copilul a fost căutat de procurorii din Bihor, dar și la unități medicale din Franța. Până în acest moment nu a fost găsit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI