Mama gemenilor de 2 ani căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, condamnată pentru ucidere din culpă. Pedeapsa stabilită de judecători

Mama gemenilor de 2 ani căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, condamnată pentru ucidere din culpă. Pedeapsa stabilită de judecători
Instanța a dat sentința în cazul Adreei Vizu

Mama gemenilor de 2 ani căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, condamnată ! În urmă cu ceva vreme relatam despre cazul a doi gemeni decedați. Decesul survenea, după ce cădeau de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. Tot în acele zile vă relatam despre faptul că mama celor doi era decăzută din drepturi. Cererea era îndreptată spre celălalt copil al femeii. Astăzi, instanța a decis ca mama gemenilor de 2 ani căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti să fie condamnată pentru ucidere din culpă.

Mama gemenilor de 2 ani a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Drama celor doi gemeni din Poliești nu a rămas fără urmări. Cel puțin nu fără urmări juridice. Andreea Vizu, mama gemenilor de 2 ani căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, avea să fie decăzută din drepturile părintești în ceea ce-l privește pe ful cel mare. Ulterior, procurorii prahoveni instrumentau dosarul penal de ucidere din culpă, înaintat ulterior către instanță.

Conform informațiilor de ultimă oră, mama gemenilor de 2 ani căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti a fost condamnată de magistrați la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia vine ca urmare a sentinței date, dar nu una definitivă. Tânăra mamă se face vinovată de ucidere din culpă:

„Condamnă pe inculpata VIZU ANDREEA VIOLETA, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. Sub aspectul săvârşirii la data de 11.08.2021 a infracţiunii de „ucidere din culpă”. Interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice. De a ocupa o funcție care implică exercițiul autorităţii de stat, părintești și de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 5 ani”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Andreea Vizu va plăti și cheltuielile de judecată

Drama din septembrie din Ploiești a marcat întreaga comunitate. A scos în evidență lipsa de grijă a unora, cum este cazul Andreei Vizu.

În cazul ei, magistrații au dat pedeapsa de trei ani cu suspendare. În același timp, o obligă pe Andreea Vizu să plătească și cheltuielile de judecată: „Obligă inculpata la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat

Reamintim că la începutul acestei luni, cei doi micuți aveau să-și găsească sfârșitul, după ce cădeau de la etajul 10, fiind lăsați  singuri de mama acestora.

S-a aflat și motivul producerii tragediei, Andreea Vizu era pe Facebook, făcând live-uri. Același lucru avea să-l facă și la două zile de la moartea copilașilor.