Majorare cu 50% la energia electrică pentru acest furnizor. Cât va costa 1 kWh acum

Majorare cu 50% la energia electrică pentru acest furnizor. Cât va costa 1 kWh acum

De parcă prețurile la energia electrică nu ar fi și așa destul de mari, un furnizor a solicitat ANRE majorarea cu 50% a tarifelor, „în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale“. Solicitarea vine în contextul în care, începând de la 1 ianuarie, prețurile pentru 3,7 milioane de consumatori casnici au crescut cu până la 90%. Mai multe detalii, în continuare.

Majorare cu 50% la energia electrică pentru acest furnizor

„Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord), distribuitorul energiei electrice pentru nordul Moldovei, cu sediul la Bălți, a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) aprobarea noilor preţuri reglementate pentru furnizarea energiei electrice în anul 2022.

„Calculele preţurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor şi cheltuielilor reale“, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit IPN, solicitarea vizează o majorare cu 50% a tarifelor la energia electrică. Concret, FEE Nord a 203,14 bani/kWh (preţ fără TVA) – la punctele de intrare în reţelele electrice de transport, 217,64 bani/kWh – la punctele de ieşire din reţelele electrice de transport, 245,64 bani/kWh – consumatorilor finali ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de medie tensiune, 306,64 bani/kWh – consumatorilor finali ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de joasă tensiune.

Reamintim că, de la 1 ianuarie, prețurile pentru 3,7 milioane de consumatori casnici de energie electrică, cei rămași în serviciu universal, au crescut masiv.

Citește și: Vești proaste despre plafonarea preţurilor la energie electrică. Florin Cîțu a făcut un anunț crunt pentru milioane de români

Cât va costa 1 kWh acum

Important de precizat însă că oamenii nu plătesc încă noile prețuri, ci prețul plafonat de stat, eventual și cu o compensare suplimentară a facturii, până la data de 31 martie. Dar, de la 1 aprilie, dacă legislația nu se schimbă iar aceștia nu aleg o ofertă concurențială, vor plăti prețurile de mai jos.

Muntenia Sud (Municipiul București, județele Ilfov și Giurgiu)

Noul preț de serviciu universal al Enel Energie Muntenia este de 1,37 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse, aplicabil de la 1 ianuarie.

Banat (județele Arad, Timișoara, Hunedoara și Caraș-Severin)

Noul preț de serviciu universal al Enel Energie este de 1,38 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse, aplicabil de la 1 ianuarie.

Dobrogea (județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași)

Noul preț de serviciu universal al Enel este de 1,42 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse, aplicabil de la 1 ianuarie.

Moldova (județele Bacău, Vaslui, Iași, Neamț, Suceava și Botoșani)

Noul preț de serviciu universal al E.On Energie, cu toate tarifele de rețea și taxe incluse va fi de 1,30 lei/kWh, de la 1 ianuarie 2022 și până la 1 iulie 2022.

Muntenia Nord (județele Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea)

Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare este de de 1,51 lei/kWh, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse, aplicabil de la 1 ianuarie.

Notă: Prețurile mărite vor fi valabile pentru o perioadă de 6 luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI