Vești proaste despre plafonarea preţurilor la energie electrică. Florin Cîțu a făcut un anunț crunt pentru milioane de români

Vești proaste despre plafonarea preţurilor la energie electrică. Florin Cîțu a făcut un anunț crunt pentru milioane de români
Noi informații. Ce a transmis Florin Cîțu despre plafonarea prețurilor la energie electrică

Florin Cîțu a făcut anunțul pe care nu își doreau să îl audă românii. Premierul a discutat despre plafonarea prețurilor la energie electrică, după ce mulți s-au speriat de sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar pentru achitarea facturilor.

Florin Cîțu, noi declarații despre prețurile la energie electrică

Florin Cîțu se află la Iași, unde prezintă moțiunea pentru candidatura la președinția PNL. Premierul a declarat că o să fie luate măsuri pentru ca românii să nu fie afectați de majorările de prețuri în sezonul răcoros, dar este puțin probabil să existe o plafonare.

„Plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva.

Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi.”, a spus Florin Cîțu, potrivit Antena 3.

Florin Cîțu: ‘Fără milă’

Florin Cîțu sare în ajutorul românilor ce se confruntă cu facturi foarte mari. Premierul a declarat că anumite companii ce profită de situația generată de majorarea prețurilor o să fie verificate, iar ele pot să aibă licența suspendată în cazul în care recurg la aceste practici.

„Am cerut ca acolo unde există companii care folosesc această situație și încarcă abuziv facturile cetățenilor să intervină imediat. S-au făcut echipe mixte, de la ANRE și ANPC, care primesc de la cetățeni informații, le vor verifica și acolo unde există probleme le-am spus să fie fără milă.

Trebuie să intervenim imediat. Ne uităm să modificăm legislația, să suspendăm licența, dacă există astfel de practici.”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Ce soluții ar putea să existe pentru români

Ținând cont că legea consumatorului vulnerabil a trecut, Florin Cîțu a declarat că o să existe mai multe soluții pentru ca românii să nu scoată prea mulți bani din buzunare pentru facturi. Prețurile i-au speriat în ultima vreme pe toți, așa că premierul a discutat și de o eventuală compensare.

„Avem mai multe soluții, una de compensare a unei părți importante din factură. Vom vedea până unde putem merge cu această măsură.”, a adăugat premierul.

Există anumite informații prin care a fost prezentat că statul lucrează la o Oronanță de compensare pe venit și consum mediu, potrivit Antena 3. Totuși, nu toate gospodăriile o să beneficieze de reduceri, ci doar persoanele ce au un venit mediu. Ele ar trebui să primească anumite compensații.

Ordonanța, mai exact, ar trebui să intre în vigoare de la data de 1 noiembrie 2021, la fel ca Legea consumatorului vulnerabil. Primele informații obținute de publicația menționată mai sus arată că ajutoarele o să fie de mai puțin de 40% din cuantumul facturii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI