Maioneza este unul din cele mai cunoscute sosuri din lume. Aceasta vine acum din nou în prim-plan pentru că multe din preparatele de Crăciun și Revelion au nevoie de ea. Gospodinele se feresc să o facă grasă, dar unele dintre ele știu să o prepare doar cu mult ulei. Iată că există și o opțiune sănătoasă! Bucătarii vin cu o rețetă deosebită pentru maioneză fără grăsime. Cu siguranță trebuie să o încerci!
Maioneza este unul din cele mai cunoscute și iubite sosuri din lumea întreagă. Mulți o folosesc alături de cartofi prăjiți, burger, sandwich-uri diverse sau pe pizza. Cu toate astea, gospodinele de la noi o utilizează mai ales în această perioadă în salata de boeuf sau salata de crudități ori la diferite aperitive.
Majoritatea dintre ele ar vrea să ocolească grăsimea multă care se adaugă în muștar și gălbenuș, dar nu știu altă opțiunea pentru a o face să își dubleze cantitatea. Ea poate să aibă o textură fantastică și un gust chiar mai aromat și dacă renunți la ulei.
În cazul în care ții o dietă sau pur și simplu ești atent la un stil alimentar echilibrat, nu trebuie să renunți la poftele de Crăciun și Revelion. Bucătarii profesioniști au găsit o metodă care să fie de mare folos doamnelor și domnișoarelor care nu vor să adauge kilograme în plus de Sărbători. Pentru aceasta ai nevoie doar de cinci ingrediente:
• 6 linguri de oțet alb;
• 4 linguri de amidon de porumb;
• 17 grame de iaurt grecesc;
• 3 linguri de muștar Dijon;
• 1 linguriță de sare;
• 14 grame de îndulcitor;
Amestecă oțetul cu amidonul de porumb și cu două treimi din iaurtul grecesc pregătit. Este recomandat să lași ingredientele la temperatura camerei pentru ca acestea să se omogenizeze bine și echilibrat. Pune amestecul într-o cratiță pe aragaz și fierbe totul până când se îngroașă.
Textura trebuie să fie ca cea de eclere. Amestecă pe tot parcursul procesului ca să nu se lipească. După ce s-a îngroșat, pune compoziția într-un blender sau poți amesteca doar cu o lingură în cazul în care nu ai un astfel de aparat electrocasnic în locuința ta. Continuă să amesteci până când iaurtul devine rece.
Lasă totul la răcit preț de câteva minute, ulterior adaugă iaurtul rămas, trei lingurițe de muștar și îndulcitorul. Maioneza fără ulei poate fi folosită la toate preparatele tradiționale sau internaționale pe care obișnuiești să le consumi în mod normal.