Maioneza este unul din sosurile care nu lipsește din frigiderele românilor. Aceasta este des consumată cu diferite preparate de tip fast-food, dar și în numeroase rețete din gastronomia de peste tot din lume. Deși se poate face simplu în casă, ea este deseori cumpărată din supermarket. Ai mai jos o rețetă de sos care te va face să faci o vizită bucătăriei. Cu siguranță o să îl prepari imediat! Nu îngrașă și se face foarte simplu. Iată cum trebuie să procedezi!
Maioneza este pe placul tuturor. Aceasta se găsește în diverse variante în supermarket, dar poate fi făcută și acasă. Din lipsă de timp, multe gospodine preferă să o cumpere.
Există opțiunea de a o achiziționa pe cea cu mai puține calorii, dar cel mai simplu este să o faci la tine acasă, mai cu seamă dacă ai de gând să le dai și copiilor tăi să guste.
Sosul este prezent în aproape toate frigiderele oamenilor din lumea întreagă și se folosește în rețete precum: salată de boeuf, salată rusească șuba, salată de crudități, salată de ouă sau salată de pui și bacon.
Desigur că e nelipsită de lângă preparatele de tip fast-food precum: burgeri, pizza, șaorma sau o porție de cartofi prăjiți. Poți să scapi de câteva calorii dacă alegi să gătești varianta aceasta mai slabă pe care cu siguranță o preferi în perioada în care simți că ai exagerat și vrei să intri la dietă.
Ai nevoie de: 2 bucăți de avocado, 3 linguri cu ulei de măsline presat la rece, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri cu apă, sare de mare.
Amestecă foarte bine ingredientele până ce totul are o textură cremoasă. Nu uita că avocado este foarte bun pentru sănătate și aduce un mare plus sosului tău. Pune totul într-un recipient și lasă la rece preț de 30 de minute.
În timpul acesta ingredientele și aromele se vor combina. Este indicat să faci doar atât cât ai nevoie și să nu ții maioneza mai mult de trei zile la frigider. Opțiunea prezentată este mai sensibilă decât cea pe care o achiziționezi la tub sau la borcan de la diferite magazine.
Cu toate astea, poți să îi servești pe copii cu încredere pentru că nu are multe calorii, nu are multă sare și nici alte ingrediente pline de chimicale. Nu uita să învelești recipientul în care pui sosul cu folie alimentară înainte să îl pui la rece.