Maia Morgenstern, gest minunat pentru refugiații din Ucraina. Ce a anunțat actrița

Maia Morgenstern, gest minunat pentru refugiații din Ucraina. Ce a anunțat actrița
Maia Morgenstern, gest minunat pentru refugiații din Ucraina.

Actrița Maia Morgenstern a făcut un gest minunat pentru refugiații din Ucraina, care în această perioadă trec prin drama războiului, în urma invaziei rusești. Ucraina este în a șasea zi de război cu Rusia, iar autoritățile române anunțau recent că peste 33.000 de cetățeni ucraineni sunt, la ora actuală, în România, dintre care 373 au aplicat pentru procedura de azil,. Anunțul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Maia Morgenstern, gest minunat pentru refugiații din Ucraina

În contextul invaziei din Ucraina, nici celebra actriță Maia Morgenstern nu a rămas indiferentă la drama cetățenilor ucraineni care fug din calea războiului. Actrița a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că și-a pus la dispoziție apartamentul „pentru oameni aflați în suferință și în nevoi”.

Actrița a mai menționat că va face acest lucru „într-un cadru organizat” și „prin intermediul unor organizații oficiale”, astfel ca intențiile sale „să nu fie batjocorite” și să nu fie „trasă pe sfoară”. Actrița a conchis mesajul său spunând că „omenia trebuie să primeze”.

„M-am tot gândit. M-am hotărât. Mi-am pus la dispoziție apartamentul. Pentru oameni aflați în suferință și în nevoi. O voi face într-un cadru organizat, prin intermediul unor organizații oficiale.

Pentru a fi de folos, pentru ca bunele mele intenții să nu fie batjocorite, pentru a nu fi trasă pe sfoară, cum s-a mai întâmplat. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca unii și alții sa profite de buna credință a oamenilor de bună credință.

Da, sunt perfect conștientă ca există riscul ca suferința semenilor noștri să fie folosită în scopuri nu tocmai cinstite. Da, știu, înțeleg. Îmi asum. Voi încerca să previn orice fraudă și orice manipulare. De orice fel. Și, cu toate acestea, susțin neîncetat: Omenia trebuie să primeze. Bunătatea”, a scris Maia Morgenstern pe pagina sa de Facebook.

A șasea zi de război în Ucraina

Este prima zi de primăvară și a șasea zi de război în Ucraina. Azi, au avut loc noi bombardamente rusești asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. La Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor.

Ministrul de externe ucrainean a afirmat că Vladimir Putin, președintele Rusiei, „comite crime de război din furie, ucide civili nevinovați”. De menționat este că Rusia ar fi folosit bomba termobarică în atacul asupra Ucrainei. De asemenea, turnul de televiziune din Kiev a fost lovit de o rachetă, iar 5 oameni și-au pierdut viața.

Urmăriți Playtech.ro și pe