Mai mulți bani în programul Rabla Plus. Este oficial, ce sumă vor primi românii

Mai mulți bani în programul Rabla Plus. Este oficial, ce sumă vor primi românii
Programul Rabla vine de această dată cu o sumă mai mare pentru români

Veste bună pentru toți românii! Programul Rabla pune la dispoziție acestora mai mulți bani. De ce sumă vor dispune acum cei care vor să își dea la schimb aparatele vechi pe unele noi? ”Noi finanţăm şi alte mijloace de transport alternative. Este o veste pentru toată lumea.”

Sumă mai mare pentru programul Rabla Plus

Programul Rabla Plus aduce o nouă veste bună românilor. Reprezentanții au anunțat oficial că se dau mai mulți bani pentru românii care vor să participe în cadrul acestuia. Autoritățile au hotărât să mărească bugetul acestor programe cu ajutorul cărora oricine își poate cumpăra mașini mai puțin poluate.

Concret, Administrația Fondului pentru Mediu urmează să suplimenteze din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul programului Rabla Plus cu 40 de milioane de lei, anunță AFM, potrivit Agerpres. “Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni de la lansarea programului.

De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei, a fost epuizată, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, menţionează reprezentanţii.

  • Detalii

„Din data de 14 iunie 2021 au intrat în vigoare ultimele modificări aduse ghidurilor de finanțare ale Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024 și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, prin intermediul cărora a fost 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 și mai mult mecanismul de accesare a finanțări”
Administrația Fondului pentru Mediu

Se acordă două ecotichete

De asemenea, se acordă două tipuri de ecotichete în cadrul proiectului de 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru vehiculele hibrid plug-in. Acest lucru este posibil până în 50% din valoarea autovehiculului nou.

Mai mult decât atât, cei care doresc să renunțe la o mașina veche și să cumpere una nouă vor beneficia de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic ce are valoarea de 7.500 de lei, dar și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

”Noi finanţăm şi alte mijloace de transport alternative. Este o veste pentru toată lumea: până acum, suntem deja la nivelul numărului de maşini electrice solicitate anul trecut pe Rabla Plus, ceea ce înseamnă că dublarea bugetului este binevenită. Până la jumătatea anului se vor consuma exact atâtea vouchere, atâtea subvenţii pentru fiecare maşină câte s-au consumat tot anul 2020. Deci se întâmplă lucruri în jurul nostru, lumea este în continuă schimbare şi cu siguranţă vom avea posibilitatea să continuăm aceste programe”
Tanczos Barna

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI