Magazinul celebru din România care raţionalizează produsele de bază. Câte ai voie să cumperi de acum

Magazinul celebru din România care raţionalizează produsele de bază. Câte ai voie să cumperi de acum
Magazinul din România care raționalizează produse.

Un magazin din România raționalizează alimentele de bază. În timpul acesta, scumpirile continuă și în perioada următoare, iar 25-52% din firmele de construcții, servicii și comerț cu amănuntul vor ridica prețurile. Unele produse vor fi chiar mai scumpe din toamnă din cauza secetei, avertizează agricultorii. Unde se raționalizează anumite produse și câte ai voie să cumperi de acum? Iată noi detalii!

Magazinul din România care raționalizează produse: cât pot românii să cumpere?

Autoritățile vor să cumpere în viitorul apropiat mii de tone de ulei în vederea stocării în rezerva de stat. Apar primele semne ale crizei în cel mai bogat oraș al țării. Multe magazine din zona de sud-vest Bucureștiului au început să raționalizeze deja alimentele de bază. Românii trebuie să fie mai atenți când pun în coșul de cumpărături ulei, zahăr și făină.

Oamenii sunt sfătuiți să nu cumpere mai mult de 6 sticle de 1 litru de ulei sau mai mult de 6 kg de făină și zahăr de persoană. De asemenea, cumpărătorii trebuie să se aștepte și la prețuri de patru ori mai mari pentru pâine și ulei.  Restricția se pare că ar fi pentru o scurtă perioadă de timp, susțin reprezentanții magazinelor.

  • Vezi Galeria FOTO

,,Vânzarea acestui produs este limitată. Mulțumim pentru înțelegere!”

Despre aceeași procedură se vorbea și în anul 2021. Marile lanțuri începeau să raționalizeze anumite produse. Românii nu au putut să cumpere mai mult de două baxuri de ulei pe același bon în acea perioadă într-un supermarket din Sectorul 3 al Capitalei. De asemenea, la raioanele cu alimente a fost afișat un anunț:

,,Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și mesajul „Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”, îi sfătuia Kaufland pe clienții săi.

Unul dintre angajații magazinului a venit cu câteva explicații pentru cumpărătorii care au rămas cu semne de întrebare. Cel din urmă susținea că la astfel de lanțuri vin și patronii unor magazine mici de cartier care cumpără în cantități mult prea mari.

,,E pandemie și oamenii trebuie să aibă ce mânca, de asta trebuie să se cumpere mai puține cantități. Mai vin și patronii de la magazinele din cartier care cumpără cantități mari și e o problemă asta, că ei vând la prețuri mari. De aceea s-a limitat cantitatea”. Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”, a explicat acesta.