Adevărul despre magazinele Orange care fac grevă: ce va fi pe 15 martie

Adevărul despre magazinele Orange care fac grevă: ce va fi pe 15 martie
Orange România / Facebook

Ștefan „omul cu autostrada” Mandachi a reușit să convingă mai mulți antreprenori să facă grevă pe 15 martie. În acest caz sunt și 41 de magazine Orange. Dar nu e o decizie Orange România, așa că ce se întâmplă acolo?

Ștefan Mandachi, fondatorul restaurantelor de tip fast-food Spartan, a făcut în Suceava primul metru de autostradă pentru Moldova. El a spus, de asemenea, că afacerile sale vor fi închise pe 15 martie, de la ora 15, pentru 15 minute. E o formă de-a protesta față de dezinteresul Guvernului pentru autostrăzile din Moldova (care nu există).

Alături de afacerea lui a chemat și alți antreprenori din România să se oprească pentru 15 minute. Acum, campania „România vrea autostrăzi” a ajuns și la Bacău. Acolo, 41 de magazine Orange din oraș vor fi închise pe 15 martie timp de un sfert de oră. Nu e o decizie a Orange România și asta e o precizare necesară.

Ideea grevei la magazinele Orange este a lui Adrian Gârmacea. El e un antreprenor băcăuan, proprietar al companiilor Barrier și Electric Plus. El a spus că pe 15 martie va întrerupe activitatea inclusiv în cele 41 de magazine Orange, pe care le deține în sistem franciză.

„Ne dorim o regiune dezvoltată într-o țară dezvoltată. Nu vrem să fim, așa, într-un no man’s land, ci să fim legați de restul țării, de Transilvania și de Muntenia. Principala problemă cu care ne confruntăm în business e legată și de absența unei infrastructuri care să permită transportul rapid al mărfurilor. În opinia mea, trei autostrăzi, Oradea-Cluj Napoca-Brașov-București, Arad-Sibiu-București-Constanța și București-Suceava, ar rezolva marile probleme de infrastructură rutieră din România. Decizia am luat-o în semn de solidaritate cu antreprenorul Stefan Mandachi, care va sista pe 15 martie activitatea la compania sa si va inaugura primul kilometru de autostradă construit din resurse proprii, ca o reacție la dezinteresul autorităților față de dezvoltarea infrastructurii rutiere”.
Adrian Gârmacea, Electric Plus

Deocamdată, pe acest subiect, Orange România n-a anunțat că ar avea vreo intenție să facă grevă. Mai sunt câteva zile până pe 15 martie și foarte probabil vom mai vedea antreprenori care se vor alătura acestui demers.

Urmăriți Playtech.ro și pe