„Omul cu autostrada” convinge și rivalul IKEA să facă grevă

„Omul cu autostrada” convinge și rivalul IKEA să facă grevă
Ștefan Mandachi lângă autostrada de un metru

Ștefan Mandachi e un om de afaceri din Suceava care a făcut o autostradă de un metru. Apoi a chemat la grevă alte companii. Și are succes.

Ștefan Mandachi a spus că România vrea autostrăzi și, ca să demonstreze asta a făcut el primul metru din Moldova. Totodată, pentru 15 martie când inaugurează acest drum, a anunțat că restaurantele Spartan pe care le conduce vor lua pauză ca să tragă un semnal de alarmă cu privire la infrastructura din România. Alături de afacerea lui a chemat și alți antreprenori din România să se oprească pentru 15 minute.

Acum, ​Jysk România, retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă, se alătură mișcării. Jysk are în România 73 de magazine și e prezentă în mai multe orașe.

Odată cu acest anunț, pe 15 martie, de la ora 15, timp de 15 minute, cei peste 800 de angajați ai Jysk România își vor întrerupe activitatea. Acțiunea vizează cele 73 de magazine din țară, departamentul de customer service și sediul central din București.

„Existența autostrăzilor care să lege orașe cheie ale țării, precum și țara noastră de restul Europei, este o chestiune din ce în ce mai stringentă. Pentru un retailer, autostrăzile înseamnă un timp de livrare mai scurt, costuri de transport mai mici, un impact mai mic asupra mediului și drumuri făcute în siguranță. Atunci când toate regiunile țării vor fi conectate prin autostrăzi, clienții noștri își vor primi produsele mai repede, cu un cost de livrare mai mic. Credem că fiecare persoană care locuiește în România este afectată, într-un fel sau altul, de faptul că nu avem autostrăzi, fie că pleacă în vacanță cu mașina și petrece pe drum mult mai multe ore decât este necesar, fie că așteaptă un colet care trebuie livrat din alt capăt al țării sau pur și simplu plătește mai mult pe un produs, pentru că prețul de la raft reflectă și prețul transportului”.
Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria

După anunțul lui Mandachi, patronii altor două companii, ambele din Câmpina, își vor opri activitatea, timp de un sfert de oră, în data de 15 martie, de la ora 15. Acesta era și îndemnul omului de afaceri. Despre demersul lui, Mandachi a spus că e necesar, pentru că și autostrada e necesară în Moldova.

De asemenea, administratorii celor două companii din Prahova spun că îşi doresc, la rândul lor, autostrada Ploieşti – Braşov, mult-promisă, dar amânată mereu de guvernanți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI