Luminița Barcari, despre redeschiderea școlilor. ”Ar trebui consultați și specialiștii din Educație!”

Secretarul de stat Luminița Barcari a vorbit despre redeschiderea școlilor

Experții din Ministerul Educației lucrează în acest moment la mai multe strategii pentru revenirea elevilor la școală, din toamnă, în condiții de siguranță. Toate planurile gândite acum de Ministerul Educației urmează să fie puse în dezbatere publică.

Secretarul de stat Luminița Barcari a vorbit despre redeschiderea școlilor

Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, a venit cu ultimele detalii. Oficialul a făcut public și un conflict între Ministerul Sănătății cu cel al Educației.

În cadrul unui interviu la Digi 24, oficialul a declarat că Ministerul Sănătății nu a informat Ministerul Educației cu privire la regulile pentru redeschiderea școlilor pe care le-a publicat pe site și despre care ulterior a declarat că sunt vechi.

Secretarul de stat Luminița Barcari a vorbit despre redeschiderea școlilor
Secretarul de stat Luminița Barcari a vorbit despre redeschiderea școlilor

Elevii nu vor mai avea decât 4 ore pe zi

“Sunt foarte riguroși colegii noștri. Ne vom întâlni cu colegii noștri din Ministerul Sănătății și împreună vom lua cele mai bune decizii. Ar trebui consultați și specialiștii din Ministerul Educației. Dacă am fi mers pe regulile colegilor mei, nici nu s-ar mai fi putut face experimente [la chimie, la fizică, la biologie, în laboratoare – N.Red.], ceea ce nu am fi putut accepta”, a afirmat Barcari.

Institutul Național de Sănătate Publică a venit cu niște recomandări pentru reluarea cursurilor. Potrivit edupedu.ro, clasele nu vor mai avea decât jumătate de efectiv prezent la cursuri. Elevii din cealaltă jumătate de efectiv vor învăța de-acasă, online. Cursurile online se vor face prin rotație, iar clasele nu vor mai avea decât 10-15 elevi prezenți în sălile de curs.

În plus, elevii nu vor mai avea decât 4 ore pe zi, iar orele de clasă vor avea 30 de minute. Pauzele vor avea 20 de minute, pentru ca elevii să aibă timp să se spele pe mâini fiecare câte 20 de secunde. Elevii nu vor fi obligați să poarte măști de protecție, decât în timpul pauzelor. Cei care vor fi obligați să poate măști sunt profesorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI