30 sept. 2024 | 19:44

Lumea sportului e în doliu. A murit unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, toții colegii îl plâng pe Dikembe Mutombo

News
Lumea sportului e în doliu. A murit unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, toții colegii îl plâng pe Dikembe Mutombo
S-a mai stins o legendă a baschetului american, și mondial, la vârsta de 58 de ani

Din păcate, de astăzi lumea sportului e în doliu. Conform unui comunicat emis de reprezentanții NBA, s-a aflat că a murit unul dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului american. Azi, toții colegii îl plâng pe Dikembe Mutombo.

Lumea sportului e în doliu! A murit Dikembe Mutombo

Este doliu în lumea sportului mondial, dar și în lumea baschetului american. Dikembe Mutombo, membru al Basketball Hall of Famer, a fost unul dintre cei mai buni jucători defensivi din istoria NBA și un ambasador global pentru acest joc.

Lumea sportului e în doliu. A murit unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, toții colegii îl plâng pe Dikembe Mutombo

Conform comunicatului, a murit luni de cancer cerebral, au anunțat oficialii ligii americane de baschet. Legenda NBA s-a stins din viață la 58 de ani. Familia sa a dezvăluit în urmă cu doi ani că a fost supus unui tratament în Atlanta pentru o tumoare pe creier.

„Dikembe Mutombo a fost pur și simplu mai mare decât viața. Pe teren, el a fost unul dintre cei mai mari blocaje și jucători defensivi din istoria NBA.

În afara terenului, și-a turnat inima și sufletul pentru a-i ajuta pe alții.”, a declarat comisarul NBA Adam Silver.

Dikembe Mutombo, una din marile legende NBA

Dikembe Mutombo era caracteristic în multe feluri. Era unic, atât prin modul în care-și intimida adversarii după ce le bloca aruncările, cât și prin înălțimea sa, vocea sa gravă, sau zâmbetul său masiv.

Jucătorii din această generație au fost mereu atrași de el, iar Joel Embiid, starul echipei Philadelphia 76ers, care s-a născut în Camerun, l-a privit pe Mutombo ca pe o sursă de inspirație.

„Este o zi tristă, mai ales pentru noi, africanii, și chiar pentru întreaga lume. În afară de ceea ce a realizat pe terenul de baschet, cred că a fost chiar mai bun în afara terenului.

Este unul dintre băieții pe care îi admir, în ceea ce privește impactul, nu doar pe teren, ci și în afara terenului. A făcut o mulțime de lucruri minunate.

A făcut o mulțime de lucruri minunate pentru o mulțime de oameni. A fost un model pentru mine. Este o zi tristă.”, scrie Joel Embiid.

Lumea sportului e în doliu. A murit unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, toții colegii îl plâng pe Dikembe Mutombo

Starul NBA a încetat din viață la 58 de ani

Dikembe Mutombo a petrecut 18 sezoane în NBA, jucând pentru Denver, Atlanta, Houston, Philadelphia, New York și apoi New Jersey Nets.

Pivotul de 2,5 metri din Georgetown a fost de opt ori All-Star, de trei ori All-NBA și a intrat în Hall of Fame în 2015, după ce a avut o medie de 9,8 puncte și 10,3 recuperări pe meci în cariera sa.

A jucat ultima dată în sezonul 2008-09, dedicându-și timpul după retragere cauzelor caritabile și umanitare. Vorbea nouă limbi și a înființat Fundația Dikembe Mutombo în 1997, concentrându-se pe îmbunătățirea sănătății, educației și calității vieții pentru oamenii din Congo.

Lumea sportului e în doliu. A murit unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, toții colegii îl plâng pe Dikembe Mutombo

Dikembe Mutombo a făcut parte din consiliile de administrație ale multor organizații, inclusiv Special Olympics International, Fundația CDC și Consiliul Național al Fondului SUA pentru UNICEF.

Din păcate, ultima perioadă din viață s-a luptat cu o boală nemiloasă, despre care puțini știau. S-a mai stins o legendă a baschetului american, și mondial, la vârsta de 58 de ani. Este doliu în sport, din păcate!

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Veste colosală Traian Băsescu. Fratele său l-a anunțat chiar acum
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Plata cu cardul. Se pregătesc amenzi usturătoare. NU au voie să refuze
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro