08 feb. 2023 | 11:24

Ziua în care baschetul s-a oprit să-l aplaude. LeBron James l-a depășit pe Kareem Abdul-Jabbar și a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA – FOTO & VIDEO

News
Ziua în care baschetul s-a oprit să-l aplaude. LeBron James l-a depășit pe Kareem Abdul-Jabbar și a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA - FOTO & VIDEO

LeBron James a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA și a depășit un record stabilit în anul 1984 de legendarul Kareem Abdul-Jabbar. Meciul în care Los Angeles Lakers a înfruntat Oklahoma City Thunder a fost întrerupt câteva minute pentru că reporterii au năvălit pe teren, iar jucătorul a fost invitat să spună câteva cuvinte la microfon.

LeBron James este cel mai bun marcator din istoria NBA cu 38.388 de puncte

LeBron James a stabilit un nou record. Jucătorul Los Angeles Lakers a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA în meciul de azi-dimineață cu Oklahoma City Thunder. În tribune s-a aflat și Kareem Abdul-Jabbar, cel care se afla în fruntea acestei ierarhii încă din anul 1984, când l-a depășit pe Wilt Chamberlain. Un bilet la acest meci a ajuns și la 90.000 de dolari, iar la acest moment istoric au asistat actorii actorii Denzel Washington și Andy Garcia, cântăreții Jay-Z, LL Cool J și Usher, dar și foști sportivi din afara baschetului ca John McEnroe și Floyd Mayweather.

LeBron James avea nevoie de 36 de puncte ca să doboare recordul și specialiștii credeau că acest lucru se va întâmpla în partida următoare. Jucătorul a fost însă convins că va reuși acest lucru pe 8 februarie și și-a adus la meci toată familia. Cu aproape 11 secunde înainte de finalul ultimului sfert, „Regele” a reușit coșul decisiv și a ajuns la 38.388 de puncte. Fanii au așteptat momentul în picioare, la fel și Kareem Abdul-Jabbar.

A fost momentul în care toată lumea a uitat de meci. Reporterii și fotografii au intrat pe teren, iar jucătorul a fost invitat la microfon.

„Vreau să le mulțumesc fanilor Lakers, sunteți unici. Să pot fi în prezența unei legende cum este Kareem înseamnă foarte mult pentru mine. Pentru frumoasa mea soție, pentru fata mea, pentru băieții mei, prietenii mei, familia mea, mama mea, pentru toți cei care au fost alături de mine pe acest drum în ultimii 20 de ani.

Vreau să vă mulțumesc, pentru că nu aș fi eu fără voi. Ajutorul, pasiunea și sacrificiile voastre m-au ajutat să ajung în acest punct”, a spus LeBron James.

Los Angeles Lakers a pierdut duelul cu Oklahoma City Thunder 130-133 și se află pe locul 13 având mari emoții în privința calificării în play-off.