Lui David Popovici îi surâde soarta! Ce ofertă senzațională a primit campionul la natație

Lui David Popovici îi surâde soarta! Ce ofertă senzațională a primit campionul la natație
Înotătorul David Popovici a devenit, în 2021, unul dintre sportivii de top ai României

Lui David Popovici îi surâde soarta! Înotătorul-fenomen de doar 17 ani a avut parte de un 2021 de excepție. David Popovici a impresionat la Jocurile Olimpice de la Tokio, reușind să se califice în două finale, și fiind „la o unghie” de o medalie de bronz. Sportivul român a devenit, în schimb, campion european la CE de seniori în bazin scurt, în proba de 200 m liber. El a reușit, de asemenea, să dea lovitura și în privința unui parteneriat cu unul dintre cele mai puternice branduri de echipament sportiv.

Lui David Popovici îi surâde soarta!

David Popovici a devenit unul dintre numele de referință ale natației europene și mondiale. La doar 17 ani, sportivul legitimat acum la Dinamo, domina probele de liber ale juniorilor, dar la Jocurile Olimpice de la Tokio a arătat ce poate și în cursele seniorilor. El s-a calificat în două finale olimpice, obținând locurile 4 și 7, fiind, la propriu, doar la o unghie de medalia de bronz a cursei de 100 m liber.

David Popovici a devenit, la începutul acestei luni, și primul înotător român care cucerește medalia de aur la Europenele în bazin scurt. Aceasta se adaugă celor 3 titluri de la Mondialele de juniori și numeroaselor recorduri europene și mondiale stabilite la respectiva categorie de vârstă.

La Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Samorin (Slovacia), cele 50 de Comitete Olimpice Naționale au votat decernarea lui David Popovici a Premiului Piotr Nurowski pe anul 2021, de cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară.

Lui David Popovici îi surâde soarta! Ce ofertă senzațională a primit campionul la natație
Înotătorul David Popovici

Ce ofertă senzațională a primit campionul la natație

David Popovici a semnat acum și un contract cu marca globală de echipament sportiv de nataţie Arena, scrie News.ro.

„Sunt încântat să anunţ că acum sunt un sportiv Arena. Simt că este foarte important pentru mine să mă pot baza pe un partener puternic ori de câte ori este nevoie. Având Arena de partea mea, îmi permite să mă concentrez asupra obiectivelor mele, ştiind că am cele mai bune echipamente disponibile”, a declarat David Popovici, conform sursei citate.

Înfiinţată în 1973 de Horst Dassler, fiul lui Adi Dassler, fondatorul Adidas, Arena are sediul în Italia. Printre marii sportivi care au îmbrăcat echipamentul Arena se numără campionii olimpici Mark Spitz, Novella Calligaris, Shirley Frances Babashoff, Klaus Dibiasi, Ulrika Knape şi Alexander Popov.

„Suntem, evident, foarte încântaţi că David se va alătura echipei noastre de elită. Pentru un tânăr de 17 ani, face lucruri de care campionii de astăzi nu se apropiau, aşa că suntem încântaţi să facem parte din grupul de sprijin care îl va ajuta cu atenţie să crească, astfel încât să se maturizeze în ritmul potrivit pentru deplina realizare a talentul său unic”, a declarat Giuseppe Musciacchio, directorul general adjunct al Arena, conform aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI