Lufthansa a întors din drum un avion care zbura spre Iran. Motivul pentru care pilotul a luat această decizie

Lufthansa a întors din drum un avion care zbura spre Iran

O aeronavă Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt – Teheran s-a întors din drum, joi, după doar o oră de zbor. Reprezentanții companiei aeriene au anunțat că măsura a fost luată din precauție, pe fondul nesiguranței în spațiul aerian al aeroportului din capitala Iranului.

Lufthansa a întors din drum un avion care zbura spre Iran

Avionul efectua cursa LH600 pe ruta Frankfurt – Teheran. Purtătorul de cuvânt al companiei germane a anunțat că pilotul a întors avionul pe pista aeroportului de pe care a decolat după doar o oră de zbor, „din pură precauție.” Anunțul a fost făcut la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a declarat că aeronava Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran a fost doborâtă de o rachetă iraniană.

În urma unei evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran, aeronava Airbus A330 a aterizat pe aeroportul din Frankfurt. Reprezentanții Lufthansa au precizat că „situația este evaluată la fața locului cu autoritățile naționale și internaționale.” Între timp, zborul Lufthansa pentru Teheran programat vineri a fost anulat.

Pe 8 ianuarie, Lufthansa și alte companii aeriene au renunțat să mai survoleze Iranul, la câteva ore după atacurile iraniene asupra bazelor irakiene în care se află soldaţi americani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI