VIDEO Momentul șocant în care avionul ucrainean este lovit de racheta iraniană

VIDEO Momentul șocant în care avionul ucrainean este lovit de racheta iraniană

În mai puțin de 24 de ore de când s-a prăbușit în flăcări un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord, mai mulți oficiali au fost de părere că a fost lovit de o rachetă. Acum avem dovada incriminatoare la adresa Iranului.

În contextul tensiunilor extreme din Orientul Mijlociu, victimele colaterale erau inevitabile. Nu se aștepta însă nimeni ca acestea să apară atât de repede și să fie atât de multe. Dacă ne vom confrunta în următoarea perioadă cu un război mondial, acesta ar putea fi pretextul. Este vorba de decesul celor 176 de pasageri și membri ai echipajului din avionul ucrainean prăbușit în apropiere de Teheran. Cei mai mulți dintre pasageri erau canadieni, dar printre victime s-au numărat și englezi, nemți, suedezi și ucrainieni.

moment lovitura racheta

Primul care a spus că avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă rusească lansată de iranieni a fost Donald Trump. În mai puțin de 24 de ore, premierul Justin Trudeau a făcut o afirmație similară. Acum, datorită celor de la The New York Times, avem și dovada.

”Avem informații din surse multiple, inclsuiv de la aliații noștri și de la propriile servicii” care ”indică că acest avion a fost doborât de către o rachetă sol-aer iraniană. E posibil să nu fi fost intenționat”, a declarat Trudeau într-o conferință de presă.

Câteva ore mai târziu, a început să circule pe internet clipul de mai jos. Acesta incorporează o filmare verticală care pare să arate momentul exact în care avionul ucrainean, în momentul în care se afla deasupra orașului Parant, a fost lovit de o rachetă. Nu s-a prăbușit imediat, dar în încercarea de a ajunge pe aeroportul din Teheran, a ajuns în flăcări și a explodat.

După cum se poate vedea mai jos, o mică explozie a avut loc în momentul în care racheta a lovit avionul, dar acesta nu a explodat, potrivit clipului video. Aeronava a continuat să zboare timp de mai multe minute spre aeroport, potrivit The Times. Avionul a zburat în flăcări spre aeroport, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid.