Ludovic Orban, mesaj pentru protestatarii anti-restricții: „Ce vor, să moară mai mulți oameni?”

Ludovic Orban, mesaj pentru protestatarii anti-restricții: „Ce vor, să moară mai mulți oameni?”
Ludovic Orban, mesaj pentru protestatarii anti-restricții

Ludovic Orban vine cu un mesaj pentru protestatarii anti-restricții. Ce părere are peședintele Camerei Deputaților despre manifestațiile din marile orașe din țară și despre cei care militează împotriva măsurilor impuse de către autorități?

Ludovic Orban, mesaj pentru românii care militează anti-restricții

Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de marți că nu înțelege solicitările celor care au ieșit în stradă. De asemenea, liderul Partidului Național Liberal susține vehement că restricțiile sunt necesare și că nu au fost luat doar de „dragul măsurilor”.

Cerințele manifestanților nu sunt astfel înțelese de o parte din autorități: „Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți?”

Politicianul subliniază că toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români și că sunt necesare. Acesta nu contestă dreptul oamenilor de a protesta, dar manifestațiile trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie nicicum să se ajungă la violență, a mai transmis oficialul. Președintele PNL mai detaliază că soluțiile găsite în contextul pandemic și aplicate și în România de puțin peste un an sunt aceleași ca în toate țările din lume.

Ludovic Orban mai spune că protestele reprezintă un pericol în special pentru cei care ies în stradă și nu se protejează, aducându-și aminte de numeroși încrezători ai multor teorii conform cărora nu există COVID-19 care au sfârșit prin a fi infectați. Mai mult decât atât, unii din această categorie au și decedat în urma unei forme severe.

„Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia”

„Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit determinată de această pandemie care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor. Nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate țările din lume. Noi am urmărit permanent să existe un echilibru.

Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”
Luvodic Orban

Întrebat despre măsura închierii magazinelor la orele 18:00 care i-a nemulțumit pe mulți dintre români, acesta a spus: „Cred că un cetățean poate să își facă programarea de așa natură încât să poată să își facă cumpărăturile necesare și în acest orar”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI