Când se vor organiza nunți și botezuri în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul zilei

Când se vor organiza nunți și botezuri în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul zilei
Ludovic Orban, despre momentul când se vor organiza nunți și botezuri în 2021

Nunțile și botezurile vor putea fi reluate doar când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban. „Nu s-a respectat nicio măsură”, a acctuat el.

Ludovic Orban, anunț despre organizarea nunților și botezurilor în 2021. Situația epidemiologică este factorul decisiv

„Atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis reluarea evenimentelor. Din păcate s-a demonstrat, cu certitudine, pe bază de date, că principala sursă de infectare în perioada când s-au permis nunțile, botezurile și celelalte evenimente similare au fost evenimentele, pentru că nu s-au respectat măsurle de distanțare socială”, a declarat Orban.

„Nu s-a respectat nicio măsură de protecție socială. Repet, totul depinde de măsura în care se respectă aceste măsuri simple”, a completat oficialul.

El reamintește că, deși la evenimente urmau să participe 100-150 de persoane, în realitate au fost 400-600 de invitați. De asemenea, a specificat că a fost întrebat de cunoscuți când vor putea organiza nunți și botezuri și le-a dat același răspuns.

Evenimentele din 2021, puse pe pauză

În pofida speranțelor de revenire la normal, despre evenimente nu se aud vești bune. Concerte, nunți, botezuri, nimeni nu știe când și dacă vor mai fi organizate în acest an. Între timp, se pierd bani pe bandă rulantă. Este vorba despre avansuri de zeci de mii de lei, închirierea spațiilor și plata celor care vor asigura momentele artistice.

În aceeași situație s-au aflat și reprezentanții HoReCa. Pentru ei, pandemia a însemnat fie faliment, fie șomaj tehnic, atunci când acesta a existat. Cu greu au reușit să facă față și să se mențină pe linia de plutire.

„Eu am început în 2019, septembrie, m-a prins pandemia în martie, când a început deja cu o mare parte din investiție făcută. Nu aveam cum să dau înapoi, că erau zeci de mii de euro băgați. Prin urmare, am continuat, în speranța că se va liniști situația asta. Oamenii vin pentru un eveniment, un botez, o nuntă. Nici nu știm ce să le spunem. Azi poate pot să și danseze, mâine doar să ia masa, altădată să nu aibă voie să organizeze nimic. E o necunoscută pentru toată lumea”, a spus un patron.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI