Ludovic Orban, gafă sau greșeală intenționată în conferința de presă: „Va vorbi Rafael… Raed Arafat”

Ludovic Orban, gafă sau greșeală intenționată în conferința de presă:
Ludovic Orban face sit down comedy la conferință cu Raed Arafat

Spiritual și glumeț, premierul Ludovic Orban știe să detensioneze o situație critică. S-a văzut asta și la conferința de presă din această seară de la Guvern, organizată pe tema COVID-19, când a adus la un nivel superior gafa făcută ieri de Digi 24, când o prezentatoare l-a numit pe Raed Arafat, Rafael Nadal, ministru secretar de stat în MAI.

Să râdem cu Orban și Nadal

A devenit urgent virală gafa de ieri a prezentatoarei de la Digi 24, care l-a încurcat pe Raed Arafat cu tenismanul Rafael Nadal și i-a mai dat și un post în Ministerul Afacerilor Interne. Ca și cum nu era suficient că „Nadal” hotărâse ieri restricționarea aglomerărilor urbane, posibila suspendare a cursurilor, închiderea metroului și alte măsuri de urgență impuse de epidemia cu COVID-19, ast[zi Ludovic Orban vine să ducă la un nivel superior gafa Digi 24, adresându-i-se lui Arafat cu apelativul „domnul Rafael Nadal”. „Va vorbi Rafael… Raed Arafat”.

Momentul a fost foarte bine ales, toată lumea s-a amuzat, a apreciat o glumă bună, s-au râs, s-au distrat. Ba chiar, râzând, Arafat s-a uitat complice la Orban și a râs într-un mod subtil, că adică știa de gafă și apreciază momentul foarte bun când, nu-i așa, Orban i-a ridicat poanta la fileu.

Să râdem cu Stan și Bran. Pardon. Cu Orban și Nadal
Să râdem cu Stan și Bran. Pardon. Cu Orban și Nadal

Orban, glumeț și spiritual

Toată conferința de presă, Orban a părut foarte bine dispus, extrem de spiritual și pus pe glume. Poate că a vrut să detensioneze atmosfera cu un număr de jonglerii lingvistice. Poate că a vrut să arate că situația nu e chiar așa de gravă pe cât vrea presa s-o ilustreze.

Ba chiar i-a liniștit pe jurnaliști spunându-le că cei trei angajați ai guvernului supectați că ar fi fost infectați cu COVID-19 au fost testați și sunt negativi. Apoi le-a explicat ce înseamnă să fii negativ la analize. După care i-a liniștit pe jurnaliști că pot veni liniștiți la Guvern, că nu vor lua COVID-19 de la Guvern.