Klaus Iohannis, primele declarații oficiale după decizia CCR. Ce se întâmplă cu Ludovic Orban

Klaus Iohannis, primele declarații oficiale după decizia CCR. Ce se întâmplă cu Ludovic Orban
Iohannis, declarații oficiale după decizia CCR

Klaus Iohannis face primele declarații după decizia CCR. Ce se va întâmpla cu Ludovic Orban și ce spune președintele țării despre evoluția sa în titulatura de premier și premier interimar?

Klaus Iohanni, primele delcarații după decizia CCR

Klaus Iohannis a susținut, în cursul serii de 25 februarie, o conferință la Cotroceni pentru a face precizări despre ultimele evenimente care au avut loc pe scena politică. Ludovic Orban s-a găsit dator să apeleze la depunerea mandatului. Președintele țării a declarat că va face o desemnare bună și că nu va uita întârzierea PSD asupra demersului aferent. În timpul acesta, Marcel Ciolacu susține că nu formațiunea din care face parte ar fi adus o astfel de sincopă despre care vorbește liderul statului.

“Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară, regulamentul prevăzând un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe camerele asupra propunerii. Acestea s-au epuizat fără să se fi votat, acest lucru datorându-se PSD-ului, care a boicotat ședința de ieri. În acest mod riscăm să intrăm într-un blocaj”, a declarat sursa citată.

Iohannis, declarații după decizia CCR
Iohannis, declarații după decizia CCR

„Vom convoca consultări mâine”

„Am acceptat această depunere de mandat din partea domnului udovic Orban. Vom convoca consultări care se vor fi mâine, ulterior voi veni în fața națiunii pentru a informa ce s-a discutat și care sunt concluziile mele. Sunt foarte mulțumit de munca domnului Orban în calitate de premier și de premier interimar. Nu doar că nu aș avea ce să-i reproșez, chiar aș avea pentru ce să-l laud. El a făcut ce trebuie, însă întreg blocajul s-a produs din cauza PSD-ului, care mai întâi a tras de timp cu audierile după care cu termenul pentru vot, termenul maximal admis. Se vede clar intenția de a bloca acest demers. PSD-ul a încercat să blocheze acest demers parlamentar. România nua re nevoie de blocaje, România are nevoie să meargă înainte ”
Klaus Iohannis

Urmăriți Playtech.ro și pe