Ludovic Orban dezvăluie soluția prin care numărul de cazuri COVID-19 va scădea rapid. Ce condiție trebuie să respecte cetățenii

Ludovic Orban dezvăluie soluția prin care numărul de cazuri COVID-19 va scădea rapid. Ce condiție trebuie să respecte cetățenii
Ludovic Orban dezvăluie soluția prin care numărul de cazuri COVID-19 va scădea rapid. Care este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească cetățenii Sursă foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Ludovic Orban nu și-a pierdut speranța că România va ajunge pe o curbă descendentă a pandemiei de COVID-19. În cursul serii de ieri, premierul a declarat că Guvernul nu dorește adoptarea unor restricții mai dure pentru populație, cu atât mai mult, la carantinarea țării. Cu toate acestea, trendul pe care ne aflăm de câteva săptămâni este îngrijorător.

Scăderea numărului de infectări poate avea loc în 7-10 zile

România a atins pragul de 4.000 de infectări pe zi, record negativ care le dă mari emoții autorităților și medicilor. Sistemul sanitar nu mai are mult până la epuizare, medicii făcând apeluri disperate din cauza lipsei de paturi. Terapiile Intensive sunt pline în toată țara, iar în curând, toate spitalele din București vor fi obligate să primească și să trateze bolnavii de COVID-19.

În tot acest context nefavorabil, Ludovic Orban se arată optimist cu privire la noile măsuri restrictive care s-au impus în această perioadă, fiind sigur că vor da rezultate dacă lumea le va respecta. Premierul României explică această creștere alarmantă de îmbolnăviri ca urmare a intensificării socializării între cetățeni, precum și a începerii școlilor și a deschiderii restaurantelor și a activităților culturale.

„Părerea mea este că putem să oprim creşterea numărului de cazuri, estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte, am instituit noi măsuri care au oprit activităţile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măştii şi alte măsuri, am şi intensificat controalele, am şi diversificat tehnicile de control, sunt poliţişti în civil, o parte semnificativă din efectivele Poliţiei fac controale în civil, pentru că, de regulă, când făceau în uniforme se dădea ‘şase’ imediat şi practic nu reuşeau să surprindă.

De asemenea, avem TELVERDE pe care l-am pus în funcţiune, în care ni se semnalează şi putem să direcţionăm toate controalele în locurile unde ştim sigur că nu sunt respectate regulile. De asemenea, nu au mai existat deschideri de activităţi care să crească interacţiunile sociale”, a explicat Ludovic Orban la Digi24

Guvernul nu dorește un “lockdown” al României

Ludovic Orban a declarat că obiectivul principal al Guvernului este reducerea ratei de infectare, un subiect tot mai aprins dezbătut în ultima perioadă. Din păcate, într-un interval scurt de timp, numărul infectărilor transmise de GCS a crescut rapid de la 2.000 la 4.000, o diferență îngrijorătoare.

Premierul a subliniat că nu se dorește o carantinare nașională, dar pentru acest lucru, cetățenii trebuie să repsecte aceste restricții de bun simț, menite să contribuie la scăderea numălui de infectări.

„Noi nu urmărim să ajungem la un „lockdown”, am spus din capul locului. Obiectivul nostru este să reducem rata de infectare, să stopăm creşterea numărului de infectări.

Am văzut în ultima perioadă, cel puţin în ultimele săptămâni, este o creştere vizibilă, semnificativă, a gradului de conformare a oamenilor. Din ce în ce mai mulţi oameni încep să înţeleagă. Sigur că există anumite grupuri, negaţionişti cu care nu se poate vorbi raţional. (…)

Peste tot există provocatori în astfel de grupuri. Sunt foarte multe persoane care apar în foarte multe locuri. Mesajele pe care ei le transmit sunt mesaje care sunt împotriva interesului fiecărui cetăţean şi împotriva interesului nostru general. Interesul nostru general este ca viaţa să se deruleze în condiţii cât mai aproape de normalitate”, a mai spus Orban, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI