Ludovic Orban ar vrea să desființeze examenul de Rezidențiat. Ce motive invocă premierul desemnat

Ludovic Orban ar vrea să desființeze examenul de Rezidențiat. Ce motive invocă premierul desemnat

Ludovic Orban este de părere că examenul de Rezidențiat nu este absolut necesar, în condițiile în care cei care au terminat Facultatea de Medicină au în spate ani de studiu, dar nu pot profesa. Premierul desemnat al României anunță că urmează să verifice care este procedura în străinătate, luând în calcul inclusiv suplimentarea locurilor.

Ludovic Orban ar vrea să desființeze examenul de Rezidențiat

Absolvenții Facultății de Medicină din Iași, Craiova și Cluj-Napoca au ieșit în stradă, joi, după ce au aflat că examenul de Rezidențiat ar putea fi amânat a doua oară. Acesta a fost programat pentru data de 17 noiembrie, dar a fost amânat pentru 8 decembrie din cauza crizei politice și ar putea fi amânat din nou.

„Guvernul şi-a demonstrat incapacitatea prin faptul că nu a fost în stare să organizeze examenul de rezidenţiat la timp. Dacă nu vor fi în stare să-l organizeze, examenul de rezidenţiat va fi una dintre priorităţile Guvernului nostru. Mai mult decât atât, ne gândim la numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în cadrul examenului de Rezidenţiat pentru că mi se pare foarte ciudat să scoţi la concurs un număr de locuri cu 466 de locuri mai puţin decât anul trecut. În condiţiile în care ştim foarte clar că este nevoie de medici”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat al României consideră că examenul de Rezidențiat nu este absolut necesar și anunță că analizează posibilitatea suplimentării numărului de locuri.

„Vom analiza şi modul în care funcţionează acest sistem în alte ţări europene. Mi se pare, totuşi, că această formă de examinare este o formă de examinare care nu este absolut necesară, pentru că trebuie să vă gândiţi că toţi cei care participă la acest examen de Rezidenţiat sunt absolvenţi ai facultăţilor de profil, sunt oameni care au fost la studii şi au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa această meserie nobilă şi dacă nu iau examenul de Rezidenţiat, după ce au dat examenele la finalul facultăţi, ei nu pot să îşi profeseze meseria, nu pot să activeze în profesia pentru care s-au pregătit”, a mai spus Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI