Ludovic Orban, anunțul oficial despre carantinarea populației. Ce plănuiește Guvernul României

Ludovic Orban, anunțul oficial despre carantinarea populației. Ce plănuiește Guvernul României
Anunțul oficial al premierului despre carantinarea populației

Luni, în cadrul unei vizite oficiale la Paris, Ludovic Orban a făcut declarații despre posibilitatea de a izola populația la domiciliu. El susține că în măsura în care populația respectă regulile, riscul de răspândire a COVID-19 se diminuează și nu va fi nevoie de noi măsuri.

Ludovic Orban, anunțul oficial despre carantinarea populației

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, 26 octombrie, la conferința de presă cu prilejul vizitei membrilor Guvernului la Paris, că nu se discută posibilitatea de a izola populația la domiciliu, precum în timpul stării de urgență și după cum procedează alte state europene în acest moment.

“Nu avem în discuții o astfel de eventualitate, în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența acestor măsuri. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă regulile de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală.

Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcționarea economiei, să luăm cât mai puține măsuri de restricționare și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal”, a spus Ludovic Orban, potrivit Digi24.ro.

Ce plănuiește Guvernul României
Ce plănuiește Guvernul României

Vizita este importantă Atât pentru Franța, cât și pentru România

Premierul României a subliniat faptul că vizita în Franța, în vreme de pandemie, evidențiază importanța relațiilor bilaterale a ambelor țări. Ludovic Orban a făcut referire și la o colaborare în domeniul sanitar, care are ca scop schimbul de experiență, susținere reciprocă, precum și poziții comune la nivel european în reglementările din domeniul sănătății.

„Faptul că această vizită a avut loc arată că este extrem de importantă, atât pentru Franța, cât și pentru România, pentru că e evident că această vizită are loc într-un context pandemic care ar fi putut duce la amânarea vizitei și, din punctul nostru de vedere, faptul că această vizită s-a derulat, și mai ales cu efectele asupra colaborării între Franța și România, este un lucru extrem de important.

De asemenea, am și remarcat în declarație, sunt primul prim-ministru care are o întrevedere oficială cu premierul Jean Castex de la învestire, cred că acest amănunt nu este lipsit de semnificație și arată relațiile extrem de bune care există între Franța și România și dorința de aprofundare a acestei colaborări. În ceea ce privește riscurile, atâta timp cât ne protejăm, atâta timp cât respectăm regulile, riscurile sunt minime”, a declarat premierul Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI