Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban după ce a încălcat legea: ”Folosesc Poliția Română în scopuri politice”

Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban după ce a încălcat legea: ”Folosesc Poliția Română în scopuri politice”
Marcel Ciolacu și Ludovic Orban în Camera Deputaților/ Foto: Mediafax

Marcel Ciolacu a readus în discuție aniversarea cu scandal a premierului Ludovic Orban din biroul său de la guvern. Președintele PSD l-a acuzat pe șeful Executivului că folosește Poliția Română în scopuri politice.

Marcel Ciolacu, atac la premier: Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!

Fotografia din biroul premierului Orban, care a încins spiritele atât printre politicieni, cât și printre internauți, continuă să facă vâlvă. În poză apar atât șeful Executivului, dar și mai mulți miniștri, care nu țin cont de regulile de distanțare socială și nici de alte reguli. Distracția de ziua lui l-a costat bani buni pe premier, care a primit și o amendă. Fotografia aspru comentată a fost făcută pe 25 mai 2020, atunci când Orban împlinea 57 de ani.

Subiectul a revenit în atenția opiniei publice după ce Marcel Ciolacu și alți colegi de partid au fost amendați pentru că nu au respectat regulile anti-Covid la restaurantul din Sărata Monteoru, județul Buzău. Toți cei prezenți au fost amendați de polițiști pentru nerespectarea numărului maxim de persoane care pot sta la o masă. Președintele PSD a lămurit că lua masa cu familia lui, iar, la un moment dat, la masă s-au aciuat mai mulți colegi.

Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban după ce a încălcat legea: ”Folosesc Poliția Română în scopuri politice”
Postarea lui Marcel CIolacu de pe Facebook

El admite că „nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru”, apoi a aruncat cu acuze în Orban, amintind de nelegiuirea acestuia din mai. Ciolacu acuză Guvernul Orban că folosește Poliția în scopuri politice. Liderul social-democrat susține că va plăti amenda.

Reacția președintelui PSD 

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane. În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior.

De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a scris Ciolacu, postând și imaginea surprinsă în biroul premierului liberal.

„Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a mai scris Ciolacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI