Ludovic Orban, despre noile restricții pentru combaterea pandemiei. Ce îi așteaptă pe cetățeni

Ludovic Orban, despre noile restricții pentru combaterea pandemiei. Ce îi așteaptă pe cetățeni
Ludovic Orban face anunțul zilei cu privire la noile restricții Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Informații de ultimă oră din partea premierului, Ludovic Orban. Acesta a anunțat ce i-ar putea aștepta pe români în următoarea perioadă, cu privire la restricțiile de circulație în timpul nopții. De asemenea, acesta a menționat și categoria de persoane care va putea circula în spații deschise fără mască.

România așteaptă rezultatele măsurilor din alte țări

Pentru a putea trece la noi restricții mai riguroase, Ludovic Orban a explicat în cursul dimineții de astăzi, că este nevoie de o marjă de timp pentru a putea monitoriza efectele restricțiilor altor țări. Premierul a făcut referire, în special, la restricțiile circulației în timpul nopții.

Circulația în timpul nopții ar putea fi restricționată

Aceste măsuri sunt adresate în mod către tineri, care se deplasează noaptea la petreceri private, acestea fiind principalele focare de infecție.

„Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vom anunța. Deocamdată vrem să vedem efectele în alte țări, unde se aplică măsura. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură. În special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23.00. Dar să vedem efectele în alte țări”, a declarat acesta, potrivit Digi24.

De asemenea, Ludovic Orban a vorbit și despre efectele ultimelor restricții impuse în zonele cu rata de incidență ridicată. Vestea bună este că București s-a situat în ultimele zile pe un platou, nefiind înregistrată o creștere a cazurilor de COVID-19

„Pe de altă parte, să vedem efectul măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante – trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor. Sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care, considerăm noi, vor genera efecte. De altfel, se vede la București că deocamdată suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a adăugat el, potrivit aceleiași surse.

Evenimentele private, sursă de infectare cu COVID-19

În cadrul declarațiilor făcute astăzi, Ludovic Orban a reamintit de anularea petrecerilor și evenimentelor private desfășurate în restaurante, din motive de siguranță, acestea putând avea loc doar în spații private.
Chiar și așa, premierul trage un semnal de alarmă cu privire la limitarea acestor evenimente, pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19.

„Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spații de evenimente sau restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice.

Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, să participe la astfel de petreceri private”, a adăugat acesta, potrivit Digi24.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI