Ludovic Orban, anunț îngrijorător pentru români: “Ne-au lăsat ăștia un buget praf!”. Ce măsuri se vor lua imediat

Anunțul făcut de către Ludovic Orban, la doar o zi după al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2019, este unul cât se poate de îngrijorător, pentru români. Premierul a oferit, luni, câteva detalii despre modul în care se vor desfășura lucrurile, odată cu încheierea luptei electorale pentru Cotroceni.

Ludovic Orban, anunț îngrijorător pentru români: “Ne-au lăsat ăștia un buget praf!”

Ludovic Orban i-a informat pe români, cu puțin timp în urmă, că până în seara de marți va fi finalizată o formă definitivă a ordonanței de urgență în ceea ce privește rectificarea bugetară. Premierul a admis că vor exista anumite tăieri, dar din câte se pare acestea nu vor însemna reduceri de fonduri din segmente precum Transporturile sau Educația.

Ludovic Orban, anunț îngrijorător pentru români: “Ne-au lăsat ăștia un buget praf!”
Premierul a oferit detalii despre bugetul de stat, prezentând situația lăsată de guvernul PSD

Ludovic Orban a explicat, la o zi de la alegerile prezidențiale, ce măsuri se vor lua imediat. Acesta a făcut și o aluzie ironică la modul în care contracandidata lui Klaus Iohannis a folosit apelativul „ăștia”, pentru a face referire la românii din diasporă, când și-a susținut discursul electoral, cu o săptămână în urmă. Primul ministru i-a numit astfel pe cei din guvernul PSD, la cârma căruia a fost Viorica Dăncilă, până la învestirea sa în funcție, de către actualul președinte.

„Suntem în analize, evident facem continuu evaluarea ( bugetului – n.r) Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe”, a declarat premierul Ludovic Orban, când a fost întrebat despre lipsurile care există la bugetul de stat.

Ludovic Orban a mai completat că vor exista tăieri „din cheltuielile necesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate”. „Când o să vedeți ordonanță de urgență, le veți vedea”, a mai adăugat premierul, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI