29 mai 2022 | 09:53

Lucrurile pe care să le faci în fiecare dimineață. Așa scapi de frustrări și vei avea energie toată ziua

Diverse
Lucrurile pe care să le faci în fiecare dimineață. Așa scapi de frustrări și vei avea energie toată ziua
Ce trebuie sa faci in fiecare dimineata

Ce lucruri ar trebui să facem în fiecare dimineață, astfel încât să scăpam de frustrări și să avem energie toată ziua. Oboseala și stresul de dimineața ne va face să începem ziua cu stângul. Care sunt trucurile matinale care îți vor încărca bateriile și te vor face fericit toată ziua.

Ce să faci dimineața, ca să fii fericit toată ziua

Mulți oameni se trezesc indispuși dimineața, cu fața la cearșaf după cum spune o vorbă din popor.

Aceștia trebuie să știe că există o serie de lucruri pe care dacă le fac dimineața vor scăpa de frustrări și vor avea o energie benefică toată ziua. Așadar, ce trebuie să facem când ne-am trezit pentru a nu mai fi posomorâți.

Trezește-te cât mai devreme

Trezirea cât mai devreme este unul dintre aceste trucuri, pentru că oamenii de știință au demonstrat că oamenii care încep ziua odată cu răsăritul soarelui sunt mai productivi și mai fericiți decât cei care se trezesc mai târziu. Haruki Murakami, scriitor japonez, spunea că secretul productivității lui este strâns legat de somn. Astfel, de mai bine de 30 de ani, acesat doarme nu mai târziu de orele 22:00 și se trezește la ora 5:00.

Nu te culca înapoi

Mulți dintre oameni au obiceiul de a seta alarma la 6:30, ca să mai doarmă încă 30 de minute și să se ridice din pat la 7.00. Acest reset sporește riscul de deces prematur și facilitează apariția depresiei, pentru că un ciclu de somn (1,5 ore) nu trebuie perturbat.

Exercițiile fizice de dimineață

Exercițiile de dimineață pot da un impuls de energie oricui pentru toată ziua. Chiar și 10 minute de mișcare dimineața te vor ajuta să te trezești mai repede și îți vor încărca bateriile pentru până seara târziu. Mișcarea îmbunătățește și starea mentală și emoțională. Ordonează gândurile și potolește emoțiile negative.

Beneficiile dușului rece de dimineață

Dușul rece de dimineață întărește sistemul imunitar, îmbunătățește aspectul pielii și al părului, ameliorează disconfortul muscular, diminuează depresia, accelerează circulația sângelui și întărește sistemul cardiovascular. Iar ce este cel mai important, dușul rece crește încrederea de sine și starea de bine.

Apă în loc de cafea

Nu în ultimul rând, trezirea este stresantă pentru organism și e urmată de secreția de cortizol. Dacă se bea cafeaua imediat după trezire, cortizolul va neutraliza efectul cofeinei și eficiența acesteia va scădea de câteva ori. Astfel, te vei simți deprimat. Cel mai bine este să bei apă. Un pahar cu apă de dimineață stimulează activitatea sistemului digestiv și a tuturor organelor interne.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro