Lucrurile neștiute despre filmele ‘Singur acasă’. Detalii din culisele seriei adorate de români

Lucrurile neștiute despre filmele ‘Singur acasă’. Detalii din culisele seriei adorate de români
Lucruri mai puțin știute despre seria 'Singur acasă'

Seria de filme de Crăciun în care joacă Macaulay Culkin este pe placul tuturor oamenilor din lume deja de zeci de ani. Ce lucruri neașteptate din culise nu știu mulți? Unele sunt adorate de români în special. Despre ce este vorba?

Detalii din culisele seriei ‘Singur acasă’

Nu există sărbători fără filmele din seria ‘Singur acasă‘. Macaulay Culkin și-a câștigat notorietatea în rândul multor generații cu rolul din acestea. Actorul are acum 41 de ani, dar filmul care l-a făcut celebru se bucură și azi de un succes răsunător, iar majoritatea oamenilor nici nu-și pot imagina această perioadă fără aventurile lui Kevin.

Cu siguranță toată lumea a văzut măcar un film din serie cel puțin o dată în viață. Tradiția până de curând era ca românii să îl urmărească pe Pro TV, dar de anul acesta ștafeta a fost preluată de Antena 1, care va continua să difuzeze seria.

Cu toate că mulți care știu câteva replici pe dinafară au senzația că știu totul despre proiectele în cauză, există câteva amănunte din culise care i-ar lăsa uimiți. Poate nu știai, dar ideea filmului a pornit de la o scenă din filmul Uncle Buck’ (1989) în care Culkin interoghează o bonă în fața ușii. Scena a fost recreată în ‘Home Alone’, dar cu mici diferențe.

De asemenea, chiar starul peliculei a fost inspirația regizorului. După ce Kevin a fost ales în rol, regizorul a chemat la casting alți 100 de puști doar pentru a se asigura că face alegerea corectă. Câțiva iubitori ai artei și-au dat seama de unde provine imaginea posterului care a făcut înconjurul lumii.

Ce au făcut actorii?

Kevin în prim-plan alături de cei doi hoți recrează o parte din lucrarea pictorului Edvard Munch, The Scream’. Cei care au jefuit casele nenumărate din cartierul puștiului sunt interpretați de actorii Robert De Niro și Jon Lovitz. Află că cei doi au refuzat inițial rolurile.

Joe Pesci a venit ulterior în vizorul regizorului care a crezut că face o alegere mai bună dacă îi oferă lui rolul. Un detaliu care îi bucură pe români este prezența Dianei Câmpeanu în celebra peliculă. Aceasta este singura actriță din România care a jucat în ‘Home Alone’.

Ea este cunoscută în domeniu sub numele de Diana Rein și joacă rolul verișoarei lui Kevin, Sondra. La momentul acela actrița avea doar 12 ani. Joe Pesci şi-a dorit ca lui Macaulay Culkin să-i fie cu adevărat teamă de el, astfel că a limitat interacțiunea cu el din spatele camerelor de luat vederi. Pesci chiar l-a mușcat pe băiat la vremea aceea, iar el are și acum o cicatrice.