Lucian Mîndruță, bunuri de mii de euro uitate în mașina descuiată. Ce s-a întâmplat: ‘Atât trebuie să știți’

de: Năstase Mirabela
28 09. 2021

Jurnalistul Lucian Mîndruță a trecut printr-o experiență care nu l-a lăsat deloc indiferent. Acesta a povestit întâmplarea pe pagina sa de Facebook.

Lucian Mîndruță, bunuri de mii de euro uitate în mașina descuiată

Lucian Mîndruță a relatat deci pe Facebook cum și-a uitat mașina descuiată, cu cheile în contact, în centrul orașului Abrud din Munții Apuseni. S-a întâmplat duminică când a participat la evenimentul „Cu bicicleta în Ţara Moţilor”, un tur cu bicicleta de la Abrud la Arieşeni, pe o distanţă de 100 de kilometri. Astfel, când a plecat pe traseu, acesta a uitat maşina descuiată, cu obiecte foarte valoroase în interior. Iar când s-a întors, totul era la locul lui. ”Atât de important să ştiţi despre Abrud”, a transmis vedeta de televiziune.

”Când am plecat dimineaţă în tura ciclistă am lasat van-ul descuiat şi cu cheia înăuntru. Ameţit, ştiu .Tot înăuntru aveam un Canon de vreo câteva mii de euro, un Macbook, un Ipad, haine diverse şi vreo două obiective foto cam scumpe şi ele. Şapte ore mai târziu, după o zi de pedalat, sunt toate aici. Nu s-a atins nimeni de ele. Atât e important să ştiţi despre Abrud”, a scris Lucian Mîndruță pe Facebook.

De altfel, prezentatorul de la Digi și-ar dori să revină în acest loc cât mai curând:

“După 100 de kilometri, după o noapte sub stele şi o zi în şa, acum sunt sigur că merită să ne întoarcem. Pentru două lucruri: o tabără de astrofotografie (pasiunea mea mai recentă) si o urcare grea la Petreasa. Aşa deschid lista de proiecte pentru 2022, dacă ne vor ajuta vremurile şi oamenii”.

De menționat este că Lucian Mîndruţă a petrecut clipe de neuitat la Abrud, impresionat fiind de frumuseţea locului, de oameni, dar şi de preparatele alese.

Despre Abrud

Abrud este un oraș în județul Alba, Transilvania, România, care este format din localitățile componente Abrud (reședința), Abrud-Sat, Gura Cornei și Soharu.

Abrud este un oraș situat în depresiunea Abrudului, fiind un spațiu dominat de un relief vălurit, modelat la contactul dintre Muntele Găina și Munții Metaliferi, în estul Țării Moților. Înspre nord, Abrudul este înconjurat de Dealul Băieșilor (872 m), Dealul Hebatului (902 m) și Dealul Orzena (868 m), iar înspre sud de Dealul Ciuta (899 m) și Vârful Stiurt (941 m). În est, se înalță Vârful Citera (830 m), Piatra Rară (880 m) și Dealul Lazărului (817 m).

Localitatea Abrud era renumită în timpul romanilor pentru bogatele zăcăminte aurifere. De altfel, în Abrud se afla un Colegiu al Aurarilor și tot aici s-au găsit multe vestigii romane, printre care și trei table cerate.