Ce a pățit Lucian Mîndruță în vacanța din Austria, din cauza covid-19: ”Mi-aș dori tare mult și-n țara mea!”

Ce a pățit Lucian Mîndruță în vacanța din Austria, din cauza covid-19: ”Mi-aș dori tare mult și-n țara mea!”
Ce a pățit Lucian Mîndruță în Austria. Totul s-a întâmplat în vacanță.

Lucian Mîndruță a avut parte de momente speciale în Austria. Cunoscutul jurnalist le-a mărturisit românilor care îl urmăresc pe rețelele de socializare că i-ar fi plăcut ca unele lucruri să se regăsească și în România. Ce a spus acesta?

Ce a pățit Lucian Mîndruță în vacanță: și-ar fi dorit ca ce a găsit în Austria să fie și în România

Lucian Mîndruță se bucură de clipe de relaxare în Austria. Acesta descoperă cu surprindere o altă lume și susține că ceea ce a găsit acolo ar fi fost plăcut să fie și la noi în țară. Concret, jurnalistul a fost impresionat de civilizația de acolo și de abordarea cu totul diferită asupra crizei sanitare.

Toate restaurantele din Austria cer clienților certificatul european COVID-19 la intrare, dar și în cazul șederii la terasă. Acest lucru se petrece deja de 4 zile. Vedeta a subliniat că toți chelnerii sunt extrem de atenți la acest detaliu și verifică meticulos documentul.

Mai exact, angajații se uită la tipul de vaccin făcut de fiecare, de dozele complete și de timpul ccare a trecut de la ultima doză. Mai mult decât atât, atunci când un client se așează la masă i se indică un QR Code cu care trebuie să te înregistrezi utilizându-ți numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. Lucian Mîndruță a mai specificat că Austria ca și România are din nou parte de o creștere a cazurilor, motiv pentru care au luat aceste măsuri.

„Nimeni nu face scandal, austriecii sunt, oricum, disciplinați. Ei știu că așa se construiesc atât națiunile, cât și campaniile de sănătate publică. Atunci când cetățenii sunt solidari. Ceea ce, nu știu cum să zic, mi-aș dori tare mult și-n țara mea”
Lucian Mîndruță

„Sau pur și simplu sunt… „

Fostul știrist se află de câteva zile acolo și se bucură de plimbări dese cu bicicleta. De asemenea, el le-a povestit internauților peisajele superbe și curățenia găsită. Ceea ce i-a mai plăcut a fost faptul că austriecii sunt oameni foarte liniștiți, iar nici când trecea pe lângă terase nu auzea altceva decât conversațiile decente ale oamenilor.

„Nici melodie, niciun bas, nicio văicăreală pe muzică. Și acum nu știu ce să cred despre poporul ăsta: sunt săraci și n-au bani de boxe? N-au ureche muzicală? Sau pur și simplu sunt… (nu știu ce cuvânt să folosesc, să nu jugnesc pe nimeni)

Civilizați? Am trecut pe langa sute de case cu gradina, mese afara si oameni la pranz sau cina. Am trecut pe langa zeci de terase, pline toate cu turisti – mai toti austrieci. Si nu, nu erau pe cola sau apa minerala. Cu totii petreceau.”
Lucian Mîndruță (Sursa: facebook.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI