Lovitură uriaşă pentru Dacian Cioloş, după audierile miniştrilor. Val de avize negative

Lovitură uriaşă pentru Dacian Cioloş, după audierile miniştrilor. Val de avize negative
Val de respingeri după audierile cu miniștri

Lovitură dură pentru Dacian Cioloș. Ce s-a întâmplat cu politicianul după audierile miniștrilor? A venit în prim-plan o avalanșă de respingeri în dreptul propunerilor din partea sa.

Val de respingeri după audierile miniștrilor: vești proaste pentru Dacian Cioloș

Audierile în rândul miniștrilor propuși de Dacian Cioloș nu sunt deloc o reușită și nu decurg tocmai cum și-ar fi dorit acesta. Cristian Ghinea a primit aviz negativ pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

”Sunt unul dintre cei care susțin fie votul pozitiv mâine, pe acest guvern, un guvern care și-a asumat foarte clar niște măsuri pe termen scurt anti-COVID, fie rapid refacerea coaliției de guvernare”, declara acesta.

  • „Ne vom susține punctul de vedere și vom vedea care va fi decizia Parlamentului”

Ministrul desemnat al Transporturilor, Cătălin Drulă, e și el respins în conformitate cu decizia comisiilor de specialitate. Acesta a obținut 12 voturi ‘pentru’ și 8 ‘împotrivă’.

„Le mulțumesc colegilor pentru apreciere, pentru această aprobare din comisia de Transporturi. Aici am avut un dialog tehnic, un dialog pe proiecte. Înseamnă că există apreciere pentru munca depusă și față de ceea ce propunem să facem. Eu înțeleg că, implicit, avizul este pozitiv, dacă un aviz negativ a căzut la vot”, spune Cătălin Drulă.

Dan Barna a fost propus de USR pentru Ministerul Afacerilor Externe și a fost și el respins în cursul zilei de marți în comisiile de specialitate. Barna a adunat: 11 voturi ‘pentru’, 20 ‘împotrivă’ și 10 abțineri.

”Plenul este suveran, majoritatea se confirmă sau se infirmă în Parlament, acest Cabinet va merge mâine în fața plenului, ne vom susține punctul de vedere și vom vedea care va fi decizia Parlamentului”, a declarat Barna.

„Subiectul Florin Cîțu pentru USR este un subiect încheiat”

Cel din urmă a susținut că portița pentru negocieri cu PNL este deschisă, dar cu un alt premier. De asemenea, politicianul a subliniat că subiectul Florin Cîțu este închis și nu mai are nicio susținere din partea USR.

„Portița este în continuare deschisă, suntem total de acord să ne așezăm la masa dialogului pentru a continua coaliția. E o singură nuanță. Subiectul Florin Cîțu pentru USR este un subiect încheiat. Ca să fiu foarte clar.

Este un premier care nu mai are susținerea politică a USR. În momentul în care avem un alt premier și putem vorbi de o nouă susținere politică în cadrul coaliției, evident portița USR este foarte deschisă”, a declarat Dan Barna, după audierile din Parlament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI