28 mart. 2023 | 18:01

Lovitura uriașă pe care o dă Ion Țiriac în România. S-a răzgândit, cum vrea să facă mulți bani

Social
Lovitura uriașă pe care o dă Ion Țiriac în România. S-a răzgândit, cum vrea să facă mulți bani
Ion Tiriac, noua lovitura financiara data in Romania

Ion Țiriac s-a răzgândit în privința unei investiții. Omul de afaceri în vârstă de 84 de ani anunțase că face o anumită investiție în Brașov, însă acum vrea să facă altceva pe acel loc. Aceasta este lovitura uriașă pe care o dă Ion Țiriac în România. Cum vrea să facă mulți bani?

Ion Țiriac mai dă o lovitură în România. Cum vrea să facă bani în Brașov, localitatea unde s-a născut

Omul de afaceri Ion Țiriac intenționează să se apuce de construit blocuri pe fosta platformă Lemexim din Brașov, unde inițial anunțase că va construi un mall.

Astfel, fostul sportiv a venit în fața Comisiei Tehnice Amenajare a Teriroriului și Urbanism cu documentația de arhitectură, a studiului de însorire aferent proiectului „Construire ansamblu de clădiri, funcțiuni comerciale, prestări servicii, locuire colectivă, dotări complementare, anexe tehnice, parcaje, amenajări interioare, organizare de șantier, realizare accese, etapizat”.

Cum se va numi ansamblul rezidențial din Brașov

Ansamblul rezidențial pe care vrea să îl construiască Ion Țiriac se va numi CIVIS, după cum anunță BizBrașov. Ion Țiriac ar fi vrut și platforma Tractorul, în 2007, însă a pierdut licitația în fața celor de la Flavus Invest, care au revândut ulterior platforma celor de la Immochan.

Aceștia din urmă, au ridicat Coresi, unul dintre cele mai moderne cartiere din România, în urma unor investiții de 350 de milioane de euro.

Terenul lui Ion Țiriac are 2,5 hectare

Astfel, proiectul diviziei Țiriac Imobiliare va fi realizat pe terenul de circa 2,5 hectare al fostei fabrici Lemexim. Înainte de criza imobiliară din anul 2008, Ion Țiriac, alături de grupul spaniol Riofisa, voiau să investească 150 de milioane de euro în realizarea unui mall și a unui cartier rezidențial, însă au abandonat planurile.

Fostul mare tenisman din Brașov a cumpărat alături de spaniolii de la Riofisa activele fabricii Lemexim a omului de afaceri Ioan Neculaie.

Cât a costat terenul

În 2007, Țiriac Holding, prin Masterange Imobiliare, și compania spaniolă Riofisa informau că încep construcția unui proiect imobiliar la Brașov pe suprafața de teren pe care s-a aflat compania Lemexim, cumpărată pentru 8,1 milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului care urma să se numească Leisure and Shopping Center, era de 150 de milioane de euro, finanțarea urmând să fi asigurată de către cei doi parteneri.

Ion Țiriac mai construiește un cartier și în Timișoara

Acum în paralel cu proiectul din Brașov, Ion Țiriac va construi un ansamblu rezidențial și la Timișoara pe fostul loc al Abatorului Orășenesc, o construcție monument istoric realizată în 1904-1905.

Și aici Ion Țiriac se arătase interesat, alături de Rafiosa, de ridicarea unui mall, proeict abandonat de asemenea.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Rugăciunea puternică pe care să o spui în prima zi de Paște. Se rostește pentru iertarea păcatelor
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro