Lovitura primită de Gigi Becali la început de 2022. Cum a pierdut 3 milioane de euro

Lovitura primită de Gigi Becali la început de 2022. Cum a pierdut 3 milioane de euro
Lui Gigi Becali i-au scăpat printre degete 3 milioane de euro, după ce transferul lui Flron Tănase la Al-Nasr Dubai nu se mai realizează

Lovitura primită de Gigi Becali la început de 2022. Patronul FCSB era aproape sigur că, la începutul anului, îi vor intra în conturi 3 milioane de euro. Banii ar fi reprezentat plata clauzei de reziliere pentru căpitanul roș-albaștrilor, Florin Tănase, pe care echipa care-l dorea, Al-Nasr Dubai, ar fi fost gata să-i dea. Dar lucrurile s-au schimbat drastic în câteva zile.

Lovitura primită de Gigi Becali la început de 2022

Lovitura primită de Gigi Becali la început de 2022. Patronul FCSB își freca deja palmele la finalul anului trecut. Chiar dacă nu țimea morțis să se despartă de Florin Tănase, căpitanul vicecampioanei, Gigi Becali ar fi primit 3 milioane de euro pentru transferul acestuia la Al-Nasr Dubai.

Cum banii ar fi acoperit fix clauza de reziliere, Gigi Becali nu avea cum să se mai opună plecării jucătorului de 26 de ani. Dar, pentru Tănase, ar fi reprezentat prima șansă de a evolua în străinătate, pe un salariu mult mai mare decât la FCSB, ce era estimat la 700 – 800.000 de euro pe an.

„Eu pe Tănase n-aș vrea să-l vând. M-a sunat cineva ieri că dă 2,5 milioane. I-am zis că eu nu-l dau nici cu 4. 3 e clauza lui și nu pot să-l țin forțat, dar eu nu vreau să-l dau. Este cel mai exponențial jucător, e principalul jucător al nostru. Fară el nu câștigam meciurile. Dar asta e, iau 3 milioane și cu asta, basta!”, a declarat Gigi Becali, la PRO X, la finalul anului trecut.

Cum a pierdut 3 milioane de euro

Gigi Becali l-a luat pe Tănase de la Viitorul, în 2016, pentru 1,5 milioane de euro. În vara trecută, Becali i-a prelungit contractul, cu un salariu mărit la 30.000 de euro pe lună, dar i-a și scăzut clauza de reziliere de la 5, la 3 milioane de euro. Fix suma pe care toată lumea implicată spunea că cei de la Al-Nasr sunt gata s-o achite.

Dar chiar Florin Tănase era sceptic în legătură cu realizarea transferului. În ultimul an, numele lui a mai fost vehiculat în legătură cu alte posibile transferuri, dar niciunul nu s-a concretizat.

„M-am obișnuit cu zvonurile așa, nu mă gândesc decât…nu știu, sunt discuții, dar până nu pui semnătura, nu e făcut transferul. Dacă o să am de ales între bani și performanță, o să vă spun, dar dacă nu o să am…”, a spus Tănase.

Nu știu ce voi face, mai e un meci, deocamdată sunt aici. Șanse mai mari sunt de play-off (n.r. – râde). Încă nu mi-am făcut bagajele. Dacă va fi un transfer, când se va finaliza… am mai simțit că e momentul să plec și a trecut”, spunea Florin Tănase, după meciul cu Rapid.

„Nu există nicio ofertă”

Se pare că fotbalistul a avut „gura aurită”, iar mutarea la Al-Nasr nu se va mai realiza. Gigi Becali s-a săturat să aștepte banii promiși de șefii clubului din Emirate. Lucru confirmat chiar de Mihai Stoica, managerul general de la FCSB.

„Nicio ţintă nu are FCSB în acest moment, nimeni, nimeni, nimeni. Nu există nicio ofertă pentru Tănase”, a declarat MM Stoica la Telekom Sport.

Situația a fost confirmată și de impresarul Victor Becali.

„Tănase a spus „Dacă plec, bine, dacă nu, data viitoare”, nu e un băiat disperat să plece. Sigur că şi-ar dori, oricine îşi doreşte. Sunt convins că, într-o zi, o să vină şi un contract bun pentru el“, a spus Victor Becali, conform aceleiași surse.

Adus de la Viitorul în vara lui 2016, înaintea sezonului în care constănţenii aveau să câştige titlul, Florin Tănase a adunat 208 apariții pentru FCSB. 71 de goluri şi 38 de pase decisive a reușit fotbalistul de 27 de ani pentru formaţia roş-albastră, cu care a câștigat doar Cupa României în 2020.