Gigi Becali a scăpat de o vedetă de la FCSB. Anunțul începutului de an, câți bani a plătit

Gigi Becali a scăpat de o vedetă de la FCSB. Anunțul începutului de an, câți bani a plătit
Gigi Becali a plătit o avere pentru un jucător care a stat la FCSB doar 4 luni

Gigi Becali a scăpat de o vedetă de la FCSB. Patronul roș-albaștrilor a anunțat în câteva rânduri că nu va mai investi în echipă. Latifundiarul caută să nu mai plătească salarii mari unor jucători care l-au dezamăgit, în ciuda speranțelor mari pe care și pe pusese în ei. Iar una dintre vedetele echipei a spus deja „adio” clubului.

Gigi Becali a scăpat de o vedetă de la FCSB

Gigi Becali a scăpat de o vedetă de la FCSB. Patronul vicecampioanei a fost dezamăgit de prestația unuia dintre jucătorii „cu nume” ai echipei. Becali și-a dorit mult să-l readucă în echipă pe Constantin Budescu, considerat un artist al balonului rotund.

Gigi Becali i-a oferit, în septembrie, un salariu de 20.000 de euro pe lună și o primă de instalare de 200.000 de euro la sosirea fotbalistului de la Damac FC, echipă din Arabia Saudită. În precedenta „trecere” pe la FCSB, între iulie 2017 și iulie 2018, Constantin Budescu a bifat 37 de meciuri jucate, reușind 13 goluri și 12 pase decisive. Apoi, Becali l-a vândut pentru 2,5 milioane de euro la Al-Shabab.

Dar Gigi Becali a constat că Budescu nu joacă mai nimic, fotbalistul de 32 de ani părând că nu se adaptează sistemului de joc impus inițial de Edi Iordănescu, apoi de Toni Petrea. Așa se face că criticile finanțatorului la adresa lui „Budi” au devenit tot mai vehemente. El n-a ezitat să afirme, chiar și după victoria cu Rapid, că Budescu n-o să mai apară în teren.

Anunțul începutului de an, câți bani a plătit

„Nu e atac, eu îl iubesc pe Budescu, numai că îi spun și lui astea. El nu vede? El nu-și dă seama? El crede că înțelege cel mai bine. Noi nu vedem asta sau ce? Nu ai voie. Când se întâmplă așa ceva, gata, ai o problemă. Salariul, când ai o înțelegere, trebuie să-l dai așa cum te-ai înțeles. Eu n-am spus de salariu, eu spun părerea mea despre calitatea lui de la ora asta.

El e foarte talentat și vrea să dea pase decisive, ridică capul, dar dacă nu se coordonează e o problemă mare. La noi nu va fi o problemă, eu o să mă înțeleg cu Budescu. Banii pe care eu i-am promis îi va primi. Eu nu cred că-l vom mai vedea pe teren”, a spus Gigi Becali, conform PRO X, după partida cu Rapid, scor 3-1.

Începutul lui 2022 a adus și despărțirea lui Gigi Becali de jucător. Cele două părți au reziliat contractul de comun acord. Budescu a primit 150.000 de euro pentru a accepta rezilierea contractului: 60.000 de euro restanțe și 90.000 de euro pentru semnarea încetării acordului.

„Constantin Budescu a plecat deja, i-am dat 150.000 de euro. Nu ne mai putea ajuta și a plecat, a semnat rezilierea. Păi, cum să nu semneze? La 150.000 de euro pentru patru luni”, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Gigi Becali a plătit pentru toată „distracția”, nu mai puțin de 370.000 de euro, dacă adăugăm banii dați ca primă de instalare și primul salariu al jucătorului. Budescu a dat un gol și o pasă decisivă în 11 apariții în tricoul vicecampioanei.

Astfel, Budescu se poate lăuda cu un venit de 92.500 de euro pe lună, pentru cele 4 luni petrecute la FCSB. Fotbalistul ar putea ajunge la Malatyaspor, ultima clasată din Turcia, unde Marius Șumudică și l-ar dori în încercarea de a se salva de la retrogradare.