27 ian. 2024 | 09:03

Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. ANAF a făcut anunțul care surprinde pe toată lumea

News
Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. ANAF a făcut anunțul care surprinde pe toată lumea
Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. ANAF a făcut anunțul care surprinde pe toată lumea

Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. De ceva timp, ANAF se chinuie să finalizeze vânzarea la licitație a unei parcele de câteva mii de metri pătrați situată în nordul Capitalei, care aparține Elenei Udrea. Ce se întâmplă acum?

Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare

În 2023, ANAF a încercat să scoată la vânzare un teren din București, de 5.000 de metri pătrați, care îi aparține fostului ministru al Turismului. Terenul se află în zona zona lacului Străulești, iar prețul a fost stabilit la la 9 milioane lei cu TVA, adică 1,8 milioane de euro. Nu s-a vândut atunci, iar ANAF a făcut a doua licitație, prețul fiind redus cu 25%, la 6,8 milioane lei cu TVA.

La început acestui an, prețul terenului deținut de Elena Udrea a scăzut foarte mult. ANAF vrea să recupereze suma impusă Elenei Udrea de către Înalta Curte de Casație. În prezent, ea se află la închisoare, după ce a primit o condamnare de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

ANAF încearcă să recupereze banii

Suma este una imensă, aproximativ 9 milioane de lei, din care 1 milion reprezintă șpaga confiscată. Experții susțin că eventualii investitori așteaptă prețul cel mai bun. În schimb, unii nici nu vor să audă de terenul respectiv, de frica DNA-ului.

Citește și: O nouă lovitură pentru Elena Udrea. Dezvăluirile care o vor ”îngropa”: ”O criminală”

„Era o modă să îți pui banii în terenuri, în Dascălu, în Chitila, pentru că urma o dezvoltare urbană. Se vindeau terenurile la cafenele din Dorobanți cu parcelele, fie că erau la Dascălu sau Moara Vlăsiei, așa, pe bandă.”, susține Eduard Uzunov, expert imobiliar, conform stirileprotv.ro.

Nimeni nu dorește să cumpere terenurile Elenei Udrea

Terenul de 5000 de metri pătrați al Elenei Udrea este împărțit în 5 loturi și este situat în nordul Capitalei. Terenul este teren agricol intravilan, însă Autoritatea Națională de Administrare Fiscală nu a convins pe nimeni să cumpere în zona respectivă. În urmă cu 10-15 ani, terenurile erau la mare căutare.

Citește și: Cum se bucură Adrian Alexandrov de iarnă în absenţa Elenei Udrea. Imaginile de vis cu Eva Maria

„Anumiți investitori așteaptă să scadă cât mai mult ca să le cumpere la un preț cât mai avantajos și să aștepte creșterea din nou./Poate unii dintre dezvoltatori nu vor să cumpere de la DNA din cauza controalelor ulterioare.”, a mai adăugat Eduard Uzunov, expert imobiliar, pentru Pro TV.

Fiscul vrea să facă o nouă licitație

În curând, Fiscul va încerca o nouă licitație, deși prețul de pornire va fi unul mai mic. Aceeași procedură se aplică și în cazul Crinuței Dumitrean. Fostă șefă a Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților a scăpat de procesul penal, dar magistrații au decis să-i confiște mita de 400.000 de euro.

De asemenea, ANAF a vândut una dintre mașinile confiscate de la Elena Udrea cu suma de 5.000 de euro. Bunuri ale Elenei Udrea și ale fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, au mai fost scoase la licitație în cadrul unor proceduri de executare silită.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul, publicul a huiduit EBU
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TAXA MAJORATĂ prin lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii vor plăti de 3 ori mai mult
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro